Elbűvölő esküvői sminkek lépésről-lépésre

Bukor Ágnes
Írta: ,
Elbűvölő esküvői sminkek lépésről-lépésre

A sminkes szakma számára nyár elején kezdetét veszi a nagyüzem, az elkövetkezendő pár hónapban ugyanis az esküvői szezonról! Már nekem is alig akad szabad hétvége a naptáramban, és a próbasminkes füzetem is telis-tele van a megálmodott esküvői álomsminkekkel. És ez egészen ősz végéig el is fog tartani, nagy örömömre! Úgyhogy arra gondoltam, nektek is bemutatok pár igazán mutatós menyasszonyi sminket, amit akár ti is el tudtok készíteni magatoknak. Persze azért ha tehetitek, kérjétek szakember segítségét, az esküvő napján azért nektek is kijár egy kis kényeztetés!

Visszafogott ara smink Kép forrása: www.polyvore.com

A legegyszerűbb és legvisszafogottabb sminkkel kezdem a sminkleírást.

Ezt a sminket azoknak a lányoknak ajánlom, akik egyáltalán nem vagy maximum csak egy kis szempilla spirált tesznek fel maguknak hétköznapokra.

Kezdjétek a báziskrém felvitelével, amit a szemhéjatokra tesztek, majd hordjatok fel erre a területre egy matt bézs vagy enyhén szaténos fényű szemhéjfesték port.

Szépen satírozzátok el, majd emeljétek ki a pilláitokat fekete szempilla festékkel. Jöhet az alapozás, ha nem problémás a bőrötök, akkor elég csak egy BB krém, de ha van némi hibácska az arcotokon, akkor vegyetek elő egy erősebb fedésű alapozót.

Ha kész vagytok az alapozó felvitelével, porpúderezzétek le az arcotokat. Jöhet az almácskákra a pír és egy világos rózsaszín rúzs.

Hangsúlyos ajkat a menyasszonynak!

A következő sminkelési módot a bevállalósabb lányoknak ajánlom.

A szemsmink lehet hasonló, mint amit már a visszafogott sminknél az imént leírtam.

Ennek a sminknek a különlegessége az ajakrúzs erősségében rejlik.

Ha kiválasztottad a nagy napon viselni kívánt szájszínezőt, akkor használj először ajak primert a tartósság növelése érdekében. Ha ez meg van, satírozd be az ajkaidat szájkontúr ceruzával.

Egy ajak ecset segítségével vidd fel a rúzst, itasd le a zsíros felszínt egy papírzsepivel, majd csináld meg újra ezt a színezést. Mindegyik sminknél ajánlom, hogy fújjatok fixáló sprayt az elkészült remekmű felé