Vigyázz vele! Az edzésed is öregíthet

Póta Szilvia
Írta: ,
Vigyázz vele! Az edzésed is öregíthet

A mozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy egészségesek és fittek maradjunk. Ugyanakkor mindez csak akkor igaz, ha megfelelő mennyiségben és helyesen végzed a gyakorlatokat. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy éveket öregszel miatta. Ismerd meg a leggyakoribb edzés hibákat!

Az esti órákban már nem érdemes kimerítő edzésnek alávetned magadat. A testmozgás következtében ugyanis általában megemelkedik kortizol szint a szervezetben.

Ez a stressz hormon negatív hatással lehet az éjszakai pihenésre is azáltal, hogy megzavarja a természetes alvási mintázatot. 

Ha a szervezeted nem kap elég alvást, úgy gyengülni kezd az immunrendszered, melynek következtében a kelleténél hamarabb találkozol majd a bőr öregedésének első jeleivel.

Kutatásokból kiderült, hogy azok, akik keveset aludtak, hamarabb tapasztalták a finom ráncok, az egyeletlenebb pigmentáció, és a csökkenő bőr rugalmasság megjelenését.  

Smink edzéshez Kép forrása: esbelleza.com

Az egyik legfőbb bűn, amelyet testmozgás közben a bőröd ellen elkövethetsz, ha sminkben indulsz el az edzőterembe.

Az alapozó és a púder eltömíti a pórusokat, miközben akadályozzák a bőrt, abban hogy szabadon lélegezzen és verejtékezzen.

Ennek következtében egyenetlenebb lesz a bőr textúrája, mitesszerek, pattanások jelenthetnek meg a bőrön.

Edzés előtt és után is érdemes alaposan megtisztítanod az arcbőrödet, miután a testmozgást követően kitágulnak a pórusok, így verejték és a szennyeződések könnyebben megtapadhatnak ezen a területen.

A legjobb, ha egy sminkletörlő kendővel alaposan megtörölgeted az arcodat, majd egy könnyű krémmel hidratálod.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!