5 dolog, amit soha nem lenne szabad a szádba venned

Kovács Andrea
Írta: ,
5 dolog, amit soha nem lenne szabad a szádba venned

Kép forrása: unsplash

A kóla meg a chips nemcsak a derékbőségeden hagyhat nyomot, hanem bizony a mosolyodon is. „Az ételek és az italok már a harapás, a rágcsálás, illetve a kortyolás során is árthatnak a fogunknak, az ínyünknek, s az állkapcsunknak” – foglalta össze Jennifer Jablow New York-i fogorvos. Összegyűjtöttük tehát, melyek azok a bűnösök, amik a fúró rettegett hangjával járhatnak.

Ahhoz, hogy minél kevésbé rettegj a fogorvosi székben, érdemes napi szinten cselekedned a szájhigiéniád érdekében. A napi kétszeri fogmosás legyen alapvető, lehetőleg elektromos fogkefével!

A fogselyem és az antibakteriális szájvíz is sokat segít a lepedéket okozó baktériumok elpusztításában, valamint a szuvasodás megelőzésében. A nyelvtisztító eszköz, vagy más néven nyelvkaparó pedig néhány száz forintos befektetéssel gondoskodik róla, hogy a leheleted fogmosás után is sokáig friss legyen.

Kukorica Kép forrása: depositphotos.com

A puha, rostos szálakat tartalmazó csemege könnyen a fogad közé ragadhat. Még mielőtt örülnél a természetes fogselymezésnek, csak szólunk: ez súlyosan károsítja az ínyszöveteket.

Nem mi találtuk ki, hanem Paul Levi Jr., a Tufts Egyetem fogorvosi karának szakértője mondja. Persze, a kukoricában rengeteg értékes tápanyag van, éppen ezért nem szükséges lemondanod róla. Ám ha teheted, ne harapd, hanem vágd le a szemeket róla!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!