Megőrül az internet ezért a 15 ezer forintos krémért: megpróbáltam 300 forintból kikeverni

Írta: ,

Az Instagramon, a Facebookon, a Youtube videókban – bárhová néztem, mindenhol egy arcpakolásba futottam, ami nem csak magáról állította, hogy gyakorlatilag varázserővel bír, a közösségi média felhasználói is odáig voltak érte. De 15 ezer forintot azért így is elég húzósnak éreztem érte kiadni.

Két kattintás, és kiderült, hogy 300 forintból is kijön

Elöljáróban leszögezném, hogy nem vagyok bőrgyógyász, sem kozmetikus, és természetesen azt sem tudhatom biztosan, hogy a szupernyerőnek kikiáltott arcpakolásnak milyen összetevői vannak. Mivel nem próbáltam az eredeti terméket, így a saját utánzatom hatását sem tudom összevetni vele, csak abból tájékozódom, amit az interneten találtam róla, illetve a saját tapasztalataimat osztom meg. Ezt leszögezve, nézzük, mit is tud a pakolás, mennyiből lehet kihozni a házi változatot, és milyen lesz annak az eredménye.

Rózsaszín anyag Ausztráliából

A körülbelül 15 ezer forintba kerülő agyagpakolás elég aprócska tégelyben érkezik, viszont legalább ingyen kiszállítják Magyarországra is. Az biztos, hogy a gyártó jól ráérzett arra, mi kell a közösségi médiának ahhoz, hogy szerelembe essen egy termékkel: az állatokon nem tesztelt, kizárólag természetes alapanyagokból álló krémnek már a csomagolása is gyönyörű, visszafogott pasztell színei egyszerűen Insta fotóra kívánkoznak.

Mindez persze nem lenne elég sokra, ha a krém nem lenne hatékony, de a közösségi médiát böngészve úgy tűnik, mindenki odáig van az eredménytől: a beszámolók szerint az agyag, miközben megszárad az arcon, magába szívja a szennyeződéseket, és heti egy-két használat mellett a bőr sokkal tisztább lesz, a pórusok összehúzódnak, a bőrfelszín egyenletesebb lesz.

A sok-sok pozitív visszajelzés olyannyira ígéretesnek tűnt, hogy már-már elkezdtem gondolkodni rajta, hogy megrendelek egy dobozzal ebből a csodaszerből, de a kommenteket böngészve egy dolog gyanússá vált: néhányan megkérdezték, hogy mégis mi van a krémben a rózsaszín agyag mellett, amire a gyártó kitérő választ adott. Ez persze két okból lehetséges: vagy azért, mert nem szeretnék elárulni a siker titkát, vagy pedig azért, mert igazából nincs benne semmi más. A rózsaszín agyagnak viszont egy kilogrammja 3-5 ezer forintba kerül, és ebből egy fél életre elegendő mennyiségű arcpakolást elő lehet állítani. Úgyhogy fogtam magam, és ezen az úton indultam el.

Az egész doboz kijött nagyjából 300 forintból

Első utam egy bioboltba vezetett, ahol minden különösebb nehézség nélkül sikerült is rózsaszín agyagot szereznem – aki még nem látott volna ilyet, ne gondoljon semmi bonyolultra, egy zárható műanyag zacskóban van fél kilónyi rózsaszínű por. Nem olyan mutatós egy fényképen, mint az interneten rendelhető krém, cserébe viszont lényegesen olcsóbb. Mivel nem vagyok nagy arcpakolás készítő, a boltban megkérdeztem, mivel kellene összekevernem az iszapot, hogy pakolás legyen belőle – kicsit féltem ugyan, hogy ekkor kiderül, hogy szükség lesz még valami méregdrága összetevőre, de legnagyobb meglepetésemre a válasz az volt: vízzel.

Az eladó még annyit hozzátett, hogy esetleg egy csepp mézet vagy kecsketej port is hozzátehetek az arcpakoláshoz, hogy ne szárítsa ki annyira a bőrömet. Távozás előtt még választottam egy takaros kis műanyag tégelyt, amiben a krémet majd kikeverhetem, bár nyilván ehhez egy üres arckrémes doboz is tökéletes lett volna, de gondoltam, 150 forintot még hajlandó vagyok áldozni arra, hogy jól is nézzen ki, amit csinálok – 15 ezret már nem biztos.

Így készül a krém

A rózsaszín agyagos arcpakolás elkészítése tényleg nem egy bonyolult dolog: a kiszemelt edénybe szórjunk egy kevés agyagot, és cseppenként adjunk hozzá vizet, mindig jól elkeverve, amíg sűrű, kenhető masszát nem kapunk. Én ekkor még a krémbe kevertem egy csepp mézet is, majd egy tiszta (!!!) sminkecset segítségével felvittem a pakolást az arcomra, és vártam néhány percet, amíg megszárad.

Amikor a pakolás elkezd kifehéredni, egy nedves törülközővel könnyen le lehet mosni. Tapasztalatom szerint egyszerre annyit érdemes készíteni a krémből, amennyit fel is fogunk használni, mert néhány nap múlva már kellemetlen, földes szaga volt. Nem tudom, hogy ez a minőségén bármit rontott-e, én minden esetre inkább kimostam az edényemet, és csináltam egy friss adagot. Mivel tényleg nem tart sokáig, szerintem alkalmanként érdemes azt a plusz két percet rászánni a dologra.