Csillogó karácsonyi smink a sminkmestertől, lépésről lépésre - El tudod készíteni!

Beraki-Gräff Dóra
Írta: ,
Csillogó karácsonyi smink a sminkmestertől, lépésről lépésre - El tudod készíteni!

Az év ebben a szakában a ragyogásé a főszerep - nincs ez másként az arcunkkal sem, amit az ünnepek alatt szeretnénk különösképp alkalmivá és az átlagosnál sokkal csillogóbbá varázsolni. Ebben hoztuk el számotokra a legjobb segítséget Beraki Gräff Dóra sminkmester személyében, aki egyszerű profizmusával percek alatt megtanít a sminkelés fortélyaira!

A Karácsonyra jellemző csillogást szerettem volna visszahozni ebben a sminkben, ami tökéletes megjelenés lehet családi vacsorákhoz és céges rendezvényekhez egyaránt.

1. Alapozó és korrektor

Alapozásnak egy enyhén sötétebb tónusú, bronzos alapozót választottam, amit az egész arcra egyenletesen viszünk fel. A nyakra is lesatírozhatjuk.

Ezután egy folyékony korrektorral kontúrozzuk az arcot, a szem alatt és a T-vonalban. A korrektort eldolgozzuk.

2. Bronzosító és highlighter

Egy lágy bronzosítóval és egy kisebb fejű kerek pirosító ecsettel kiemeljük az orcákat. A használt bronzosító enyhén selyemfényű, csak úgy, mint a korábban felvitt alapozó - ezzel is sokkal ünnepiesebbé tesszük a sminkünket.

Szintén egy kisebb fejű pirosító ecsettel felviszünk egy nagyon lágy, arany színű highlightert az arccsontra és a szemöldökcsont alá. Fontos, hogy finom átmenet legyen köztük.

3. A szemek kiemelése

Pasztell selyemfényű rózsaszín szemhéjfestékkel kiemeljük a szemeket. Az egész szemhéjra felvisszük az anyagot egészen a pillák tövétől indulva, majd ugyanezzel az anyaggal rámegyünk az alsó szemhéjra is. Itt a külső szem sarkától indulunk, szorosan a pillatöveknél.

Spirálozunk.

4. Íves szemöldök

A szemöldököt barna szemöldök géllel (fixálóval) átfésüljük száliránynak megfelelően, a halánték felé.

5. Ragyogó ajkak

Hús színű, matt szájceruzával körbekontúrozzuk az ajkakat, majd az egészet beszínezzük, végső lépésként felhelyezünk egy csillogó barack színű szájfényt.

6. Finish

Zárásként az arcot porpúderrel lepúderezzük. Elegendő csak a T-vonalat átpúderezni.

Az eredmény egy hordható, üde, a mostani sminktrendeknek megfelelő lágy csillogású smink!

A következő cikkemben ugyanezzel a sminkkel fogom folytatni és egy egy kis szemceruzával és csillámmal szilveszteri sminkké fogom átalakítani. Tartsatok velem legközelebb is!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!