Csillámló arany, réz és bordó – Karácsonyi smink lépésről lépésre

Nagy Rebeka
Írta: ,

Szeretnéd a legtöbbet kihozni a karácsonyi hangulatból? Akkor ne csak az otthonodat és az outfitedet igazítsd az ünnephez, hanem próbálj ki egy ragyogó, karácsony inspirálta sminket is! Nekem ilyenkor a bordó, a lila és a réz a kedvencem, de persze más színekkel is kipróbálhatod ezt a technikát, csak kövesd hozzá az útmutatót és bátran kísérletezz a te kedvenc árnyalataiddal. Boldog karácsonyt kívánok!

Készítsd elő a szemed

A szemhéjpor felrakása előtt vigyél fel a szemedre egy krémes sminkalapot (erről részletesen egy korábbi cikkemben olvashattál már). 

Erre azért van szükség, mert a szemhéjporod színe sokkal élénkebb, intenzívebb lesz ebbe "beletapadva", mintha egyenesen a bőrödre kerülne, ráadásul tartósabb is lesz a végeredmény. 

A sminkalap lehet egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett primer, de ha ilyen termék épp nem lapul a sminktáskádban, egy krémes korrektorral is kiválthatod (egyszerűen vidd fel vékonyan a mozgó szemhéjadra és a körülötte lévő részre óvatos, tapogató mozdulatokkal).

Belső szemzug és szemöldökcsont

Általában minden sminknél alapszabály, hogy válasszunk hozzá egy világos színt, melyet a belső szemzugba és a szemöldökcsontra viszünk fel, hogy ez még nyitottabbé tegye a tekintetet. 

Emellett ezzel a színnel finom átmenetet is képezhetünk majd a későbbi sötétebb színekkel, amik a mozgó szemhéjra kerülnek. 

Most egy bőrszínű, selyemfényű szemhéjport használtam, ami finom ragyogásának köszönhetően még jobban kiemeli a szemöldökcsontot (így optikailag megemeli a szemöldököd), és csodás, ünnepi hangulatot ad a sminknek.