Csillámló arany, réz és bordó – Karácsonyi smink lépésről lépésre

Írta: ,

Szeretnéd a legtöbbet kihozni a karácsonyi hangulatból? Akkor ne csak az otthonodat és az outfitedet igazítsd az ünnephez, hanem próbálj ki egy ragyogó, karácsony inspirálta sminket is! Nekem ilyenkor a bordó, a lila és a réz a kedvencem, de persze más színekkel is kipróbálhatod ezt a technikát, csak kövesd hozzá az útmutatót és bátran kísérletezz a te kedvenc árnyalataiddal. Boldog karácsonyt kívánok!

Készítsd elő a szemed

1/8 Készítsd elő a szemed

A szemhéjpor felrakása előtt vigyél fel a szemedre egy krémes sminkalapot (erről részletesen egy korábbi cikkemben olvashattál már). 

Erre azért van szükség, mert a szemhéjporod színe sokkal élénkebb, intenzívebb lesz ebbe "beletapadva", mintha egyenesen a bőrödre kerülne, ráadásul tartósabb is lesz a végeredmény. 

A sminkalap lehet egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett primer, de ha ilyen termék épp nem lapul a sminktáskádban, egy krémes korrektorral is kiválthatod (egyszerűen vidd fel vékonyan a mozgó szemhéjadra és a körülötte lévő részre óvatos, tapogató mozdulatokkal).

Belső szemzug és szemöldökcsont

2/8 Belső szemzug és szemöldökcsont

Általában minden sminknél alapszabály, hogy válasszunk hozzá egy világos színt, melyet a belső szemzugba és a szemöldökcsontra viszünk fel, hogy ez még nyitottabbé tegye a tekintetet. 

Emellett ezzel a színnel finom átmenetet is képezhetünk majd a későbbi sötétebb színekkel, amik a mozgó szemhéjra kerülnek. 

Most egy bőrszínű, selyemfényű szemhéjport használtam, ami finom ragyogásának köszönhetően még jobban kiemeli a szemöldökcsontot (így optikailag megemeli a szemöldököd), és csodás, ünnepi hangulatot ad a sminknek. 

 

Az első csillogás

3/8 Az első csillogás

Most következhet a karácsonyra hangolódás!

Fogj egy arany árnyalatban fénylő szemhéjpúdert, és vidd fel a mozgó szemhéjad belső harmadára.

Közben figyelj rá, hogy a port alaposan nyomkodd bele a szemhéjalapodba, hiszen így elérheted, hogy az arany még fényesebb, intenzívebb legyen.

Jöhet a színátmenet

4/8 Jöhet a színátmenet

A következő lépéshez egy fényes, rezes árnyalatú színt választottam, ami az arany szín mellé fog kerülni, hogy szép átmenetet alakíthass ki a szemeden.

Ezt a színt vidd fel a mozgó szemhéjad középső harmadára!

Figyelj rá, hogy a két szín találkozásánál lévő átmenetet minél jobban eldolgozd

Szerencsére nem lesz nehéz dolgod, hiszen a két szín közel áll egymáshoz, így egy kis satírozás után tökéletesen összeolvadnak majd. 

 

Bordó, bordó, bordó

5/8 Bordó, bordó, bordó

Most a smink fő eleme következik, a bordó. Válassz ki egy nem túl sötét, de nem is túl pirosas árnyalatú bordót, és egy kis fejű ecsettel vidd fel a külső szemzugodba, cicás formában!

(A megfelelő forma kialakításáról és a satírozás technikájáról ebben a cikkemben olvashatsz részletesebben.)

Ezután vidd fel a színt az alsó szempillavonaladra is, majd jöhet a satírozás – én ehhez egy világosabb, narancsos színt is használtam, hogy még melegebb és természetesebb legyen a hatás. 

 

Egy kis árnyékolás és csillám

6/8 Egy kis árnyékolás és csillám

Már van egy csodás karácsonyi sminked, de most itt az ideje, hogy még alkalmibbá tedd, egy kis árnyékolással. Fogj egy kis fejű ecsetet és vigyél fel vele egy kevés fekete szemhéjport a külső szemzugodba, majd satíroz össze a bordóval.

Ugyanezt tedd meg a felső szempillavonaladnál is, minél közelebb maradva a pillákhoz (ha túl vastagon viszed fel, a bordót is könnyen elfedheted vele). 

Miután ez kész, fogj egy rózsaszínes vagy arany csillámport, és vigyél fel belőle egy keveset a smink fényes kétharmadára (ahová az arany, és a rezes szín került), hogy még jobban ragyogjon.

Az elmaradhatatlan tusvonal

7/8 Az elmaradhatatlan tusvonal

Nem tudom te hogy vagy vele, de egy tusvonal (ebben a cikkemben részletesen leírom, hogyan készítheted el) szerintem minden sminket feldob és a szemeidet is fantasztikusan kiemeli.

Húzz egy szép, cicás vonalat a kész bordó sminkre úgy, hogy a tusvonal vége ne lógjon túl a kész satírodon.

Tedd teljessé!

8/8 Tedd teljessé!

Most már csak az van hátra, hogy befejezd a sminkedet! Én ehhez egy enyhén fényes pirosítót ajánlok (hiszen karácsony van, és a csillogásból ilyenkor sosem elég!), illetve egy natúr árnyalatú rúzst, ami nem vonja el a figyelmet a csodás szemeidről. 

Végezetül egy szempilla hosszabbító spirállal teheted teljesebbé az összhatást, vagy választhatsz egy ilyen hangsúlyos műszempillát is! :)

Termékek:

  • Korrektor: Max Factor Pan Stick 12
  • Világos szín: HEAN 845
  • Arany szín: Naked1 paletta, Half Baked
  • Rezes szín: MAC Star Violet
  • Bordó: Il Makiage A0W
  • Fekete: HEAN 819
  • Tus: Peggy Sage Eyeliner Noir
  • Műszempilla: Red Cherry
  • Rúzs: MAC Kinda Sexy
  • Csillám: Kryolan Satin powder N2