Kínos smink trendek, amiket véletlenül se kövess

Szőke Angéla
Írta: ,

A sminktrendek gyorsabban fejlődnek és változnak, mint valaha. Amit tavaly még minden sztáron láthattunk, ma már egyenesen cikinek tűnhet. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kedvenc módszereinket, trükkjeinket fel kell adnunk, hiszen lehet, hogy jövőre megint divatba jön. A trendek jópofák, de a legfontosabb mindig az, hogy sminkünk alatt jól érezzük magunkat és önazonosak maradjunk. Bátran kipróbálhatunk új dolgokat, a lényeg az, hogy ne egy maszkot viseljünk.

Nézzük, hogy Hollywood vezető sminkesei szerint melyek azok a smink trendek, amik egykor ugyan népszerűek voltak, de ma már a ciki kategóriába tartoznak.

A sebészi pontossággal megrajzolt Instagram szemöldök már a múlté, az emberek megunták, hogy tizenöt lépés és húsz perc kell szemöldökként ahhoz, hogy kilépjünk az utcára, egyszerűen nincs rá időnk.

A sztársminkesek szerint ma az a trend, hogy mindenki elfogadja önmagát és ezzel együtt saját ritkás vagy bozontos szemöldökét, mert röhej, hogy hat termék kell ahhoz, hogy csak a szemöldökünket a kívánt formára fazonírozzuk.

Manapság a még mindig vastagabb, de természetes szemöldök a divat, amit egy-két termék használatával is könnyedén érünk el.

A teljes arcot fedő alapozó napjai meg vannak számlálva, a nehéz, matt hatású termékektől és a „száraz arcoktól” most egy időre búcsút vehetünk.

Ehelyett a könnyű, „harmatos” arcbőr jött divatba, amit mi sem bizonyít jobban, mint az természetes bőr, csillogó bőr és úgynevezett „üvegbőr” stílusok elterjedése.

Ezeknek lényege a hidratált, egészséges megjelenés, ami semmiképpen sem matt.

Reneszánszukat élik a BB cream-ek és a színezett hidratálók, melyek könnyedén varázsolnak egyenletes arcbőrt anélkül, hogy nagyon természetellenes hatást keltenének.

A lényeg, hogy hagyjuk lélegezni arcbőrünket.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!