A jin/jang elv: ápold bőrödet a kínai császárnék módszerével

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
A jin/jang elv: ápold bőrödet a kínai császárnék módszerével
Nekünk, nőknek általában az a legfőbb óhajunk, hogy szépek legyünk, és szépségünket a lehető leghosszabb ideig fenntartsuk. Kínában papok és orvosok látják el szépségtanácsokkal a nőket. Akinek a lelke szép és a teste egészséges, annak az arca is szép. A kínai császárnék szépségideálok voltak, az ő titkaik közül osztunk meg veled cikkünkben néhányat.
 
Bőrünk és a jin/jang elv

Nők milliói utánozzák a szépségideálokat. A szépészeti kezelések a kínai orvostudomány tárgykörébe tartoznak. A jin és a jang elvét követik. A bőrt szervnek tekintik, mely alá van vetve a jin és jang energiáknak. 

A kínai szépségápolás mindig az egész testet veszi figyelembe, még ha csak az arcot és a dekoltázst kezeli is. A bőrre és a bőrön át gyakorolt hatás révén eljutunk a testbe is. Így válik gyógyító terápiává.
Orvosok és papok tanácsai
Kínában a papok és az orvosok foglalkoznak a szépséggel és az életkorral. Évszázadokon át keresték a halhatatlanság szerét, ami egyidejűleg örök szépséget és fiatalságot is ígér. A titkos receptek különösen hatékony keverékek voltak. 
 
Ezeket a recepteket ma a pekingi Palotamúzeumban őrzik, és nem hozzák nyilvánosságra. Néhány receptúrát felszabadított a Palotamúzeum, a többit azonban könyvekből és különböző egyéb dokumentumokból kell kideríteni. 
 
Több ezer éves a kínai kultúra, ezért megszámlálhatatlanul sok a szépségről szóló könyv is.