Ápold bőrödet a kínai császárnék módszerével – A jin/jang elv

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Ápold bőrödet a kínai császárnék módszerével – A jin/jang elv
Nekünk, nőknek általában az a legfőbb óhajunk, hogy szépek legyünk, és szépségünket a lehető leghosszabb ideig fenntartsuk. Kínában papok és orvosok látják el szépségtanácsokkal a nőket. Akinek a lelke szép és a teste egészséges, annak az arca is szép. A kínai császárnék szépségideálok voltak, az ő titkaik közül osztunk meg veled cikkünkben néhányat.
 
Egyensúly testben és lélekben
Ahogy a bőrünket napról napra figyeljük, leolvashatjuk róla a gyógyulás előrehaladását, de a betegség első tüneteit is, mielőtt még betegnek éreznénk magunkat. 
 
Amikor nem vagyunk egyensúlyban, például a sminket nem tudjuk felvinni az arcunkra a megszokott módon, és csökken a krémek és a testápolók hatása is. Jól látható ez a menstruáció idején is. 
 
Ez idő alatt a szépségápolást is hozzá kell igazítanunk bőrünk állapotához. Ugyanez vonatkozik a peteérés időszakára is. Ilyenkor a bőr látványosan megváltozik, mégpedig a menstruációs változásokkal ellentétesen. 
 
A nők a klimaxban a nekik megfelelő, speciális szépségápolást igénylik, akárcsak a változókor után, a testi és a hormonális átállást követően
Amikor hiányzik az egyensúly

Amikor a jin vagy a jang túlsúlyban van, akkor a megoldás a bőr egyensúlyának visszaállítása. A száraz és repedezett bőrbe nedvességet és zsírt kell juttatni.

Mindig az a cél, hogy létrejöjjön a harmónia. 

Túl sok jinre utal a pattanás, az akné, a hegesedés és a redők. Túl sok a jang, ha a bőr repedezett, ha grízszemek, kipirosodás, ekcéma, pikkelysömör, hámlás, foltok, szeplő, vagy ráncok figyelhetők meg rajta.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!