Az ősz színei a szemeden – Ragyogó alkalmi smink lépésről lépésre

Nagy Rebeka
Írta: ,
Az ősz színei a szemeden – Ragyogó alkalmi smink lépésről lépésre

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én egyszerűen imádom az ősz színeit! A sminkekben ilyenkor előkerülnek a barna szemhéjpúderek, a téglás színű pirosítók, a padlizsán és bordó árnyalatú rúzsok, én pedig egyszerűen alig tudok betelni velük! :) Úgyhogy gyorsan készítettem is neked egy lépésről lépésre útmutatót, amiből ellesheted, hogyan készül egy igazi alkalmi, ősz inspirálta smink. 

Alapvető alapozás

A jó smink egyik legfontosabb kritériuma a tartósság!

Ahhoz, hogy a make-upod akár reggeltől estig kitartson, kell egy sminkalap, ezért első lépésként mindenképp vigyél fel egy vékony réteg korrektort a szemhéjadra.

Ügyelj rá, hogy miután ez felkerült, ne nyisd ki rögtön a szemedet, különben a korrektor meggyűlhet a mozgó szemhéjad ráncában. 

Helyette inkább válassz egy világos színt (lehet fényes, de matt is), és vidd fel a belső szemzugba, illetve a szemöldökcsont alá. 

Jó, ha tudod, hogy a világos szín kiemel, ezért ahová felviszed, az ki fog emelkedni az arcodból, előtérbe kerül. A belső szemzug és a szemöldökcsont hangsúlyozásával így a tekinteted sokkal nyitottabb, üdébb lesz, ami valljuk be, nagyon jól jön a hét vége felé közeledve, egy átmelózott munkahét után.

Egy kis csillogás!

Ezután a mozgó szemhéjra válassz ki egy rezes barnás színt, majd vidd fel a szemközépig és satírozd össze a szemzugban lévő világos színnel. 

Pont, ahogy a képen látod! :)

A fényes színek alkalmazása egyébként még jobban kiemeli a szemeket és kinyitja a tekintetet.

 

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba