Az év, amikor visszatér a kék szemhéjpor! Sminktrend előrejelzés 2016-ra

Nagy Rebeka
Írta: ,

Sminktrendek szempontjából az idei év elég izgalmasnak és ellentmondásosnak ígérkezik, hiszen egyszerre hódít a természetesség és az erősebb, élénkebb színek – a szádon és a szemeden egyaránt. Most összegyűjtöttük neked a legfontosabb irányzatokat, amiket akár a mindennapi sminkelésed során is kipróbálhatsz. Inspirálódj belőlük bátran!

A piros rúzs örök kedvenc és sosem megy ki a divatból – ám a viselésével kapcsolatos játékszabályok változtak egy kicsit. 2016-ban ugyanis a piros rúzshoz általában viselt fekete tusvonalat felváltja a természetesség

Ahogy a képen is látod, a modell szemét ezúttal egy cicás vonal helyett csak egy kevés natúr, barna szemhéjporral árnyalták és szempillaspirállal emelték ki. Én egyszerűen imádom, mert hangsúlyos, mégse hivalkodó, a piros miatt pedig kellően játékos.

Rúzsok tekintetében egyébként 2016 (az utóbbi pár évhez hasonlóan) még mindig a matt árnyalatok hódítanak majd, amit nem is bánunk, hiszen sokkal tartósabbak a krémes verzióknál.

 

Csodás kék szemhéj Kép forrása: flipboard.com, KatJF

A kék szemhéjpúder elég rég volt divatban, de idén visszatér! (Nyugi, nem kell megijedned tőle, hiszen a kék színnek is annyi árnyalata és variációja létezik, hogy biztosan te is megtalálod a hozzád legjobban passzolót.)

A legnagyobb trend egyébként a kék füstös verziója lesz, amit feldobhatsz egy kékes csillámmal, vagy egy irizáló selyemporral, ami alkalmibbá varázsolja a sminkedet.

Ezen kívül az is izgalmas megoldás, ha alul kihúzod a szemed egy kék szemceruzával, vagy egy kék szemhéjporral, a felső szemhéjadra pedig egy teljesen más színt használsz.