Arctornával eltüntethető a toka és a megereszkedett orca: a legjobb gyakorlatok

Jankovics Anna
Írta: , Frissítve:
Arctornával eltüntethető a toka és a megereszkedett orca: a legjobb gyakorlatok

A nőkön a kor először a megereszkedett orcák miatt és a megnövekedett toka miatt lesz látható. Bár a plasztikai műtét sokkal egyszerűbbnek látszik azok számára, akiknek ez elérhető, mégis, úgy vélem, sokkal egyszerűbb napi pár percet arra szánni, hogy ezeket természetes úton tüntessük el.

A megereszkedett orcák ellen

Tartsuk fejünket egyenesen, és formázzunk ,,O” betűt a szánkkal, kb. 20 másodpercen keresztül. Ezután próbáljunk ugyan ennyi időt erőltetés nélküli mosolygással tölteni.

Ezt a két arcmozdulatot ismételjük meg egy párszor, így a száj és orr körüli ráncok halványulnak egy idő után, és a lelógó orcák is megemelkednek.

Arról se feledkezzünk meg, hogy ha arckrémet használunk, kizárólag mindig az állunktól felfelé, a fül és halánték felé simítsuk el azt.

A szemráncok ellen

A negyven feletti nőknek kimondottan ajánlott ez az egyszerű arctorna. Mindkét tenyerünket helyezzük szemünk sarkához, és kissé feszítsük arcbőrünket halántékunk irányába.

Ekkor hunyorítsunk – próbáljuk meg minél kisebb erőltetettséggel – és tartsuk ebben a pózban arcunkat, míg húszig számolunk.

Ezután hunyjuk le szemünket – éreznünk kell kicsit, hogy alsó és felső szemhéjunk kissé megfeszül. Ismételjük ezt a gyakorlatsort néhányszor.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!