Sav és tű - 5 arcszépítő módszer, ami ijesztőnek tűnik, pedig csodás bőrt eredményez

Szőke Angéla
Írta: ,

Minden nő tökéletes bőrről álmodozik, de ez csak keveseknek adatik meg genetikailag. Ma már a tudománynak köszönhetően azonban számtalan eljárás létezik, ami eredményesen csökkenti a ráncokat, pattanásokat, aknés hegeket és az öregedéssel járó megereszkedést. Sokan idegenkednek a drasztikusabb megoldásoktól és csak krémekre és kozmetikusra támaszkodnak, pedig eközött és a plasztikai sebészet között (arcfelvarrás, szemhéjplasztika, stb.) bizony van egy elég tág terület az esztétikai orvoslásban, ahol invazív kezelések nélkül érhetünk el látványos eredményeket. Az alábbi öt arcszépítő módszer ijesztőnek tűnhet, pedig teljesen biztonságos és csodás bőrt eredményez!

Drakula vagy vámpír terápia

Már a neve is rémisztő, főleg ha megtudjuk, hogy a saját vérünk szükséges a kezeléshez. Mikor megsérülünk, a vérben lévő vérlemezkékből felszabaduló anyagok fokozzák a kollagén és elasztin termelődését, illetve beindítják a sejtosztódást. A kezelés alkalmával a pácienstől vért vesznek, egy centrifuga segítségével különválasztják belőle a plazmát, majd ezt tűszúrásokkal juttatják be a bőrbe. Ekkor a sebgyógyuláshoz hasonló folyamat kezdődik, melynek köszönhetően a bőr látványosan megfiatalodik, így az öregedést évekkel kitolhatjuk.

Savas hámlasztás

Az a gondolat, hogy az arcunkra savat kenjünk, elsőre szörnyen hangzik, pedig – amennyiben egy hozzáértő szakember végzi – nincs tőle félnivalónk.

Ha szeplők, barna foltok (hiperpigmentáció) vagy hegek vannak a bőrön, pár alkalom hámlasztás csodát tehet vele, de hatásos az apró ráncok eltüntetésére és a bőrtónus javítására is.

Többféle természetes sav létezik, mindegyik más problémára használatos és különböző erősségűek. A kezeléskor a bőr éghet, csíphet és viszkethet - ez csak pár percig tart – és a következő pár napban, a sav erősségtől függően beindul a hámlás. Fontos, hogy az új, puha bőrt krémekkel tápláljuk és minimum 30-as faktorú fényvédővel kenjük, még télen is. 

ufabizphoto/depositphotos.com

Mezoterápia

Sokan félnek attól, hogy tűvel szántják fel az arcukat, de ez a kezelés ijesztőbbnek hangzik, mint amilyen valójában. Ilyenkor az orvos egy tűvel ellátott eszköz segítségével a bőrfelszín alá juttatja a hatóanyagot, mint például hyaluronsav, ásványi anyagok és vitaminok. A tűszúrások segítségével ezek a tápláló anyagok mélyen a bőrbe jutnak és elősegítik a kollagén és az elasztin termelését. A kezelés nemcsak megfiatalítja és megerősíti a bőrt, de visszaállítja vitalitását és helyes szerkezetét.

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!