A 7 legjobb arcfiatalító pakolás, amit otthon elkészíthetsz

A 7 legjobb arcfiatalító pakolás, amit otthon elkészíthetsz

Címlap / Stílus / Arc / A 7 legjobb arcfiatalító pakolás, amit otthon elkészíthetsz

Kinél előbb, kinél utóbb, de a ráncok sajnos egy bizonyos kor után megjelennek. Ilyenkor még nem kell egyből a plasztikai sebészetre rohanni, inkább próbáljunk ki néhány egyszerű, otthon is elkészíthető ránctalanító megoldást.

Élesztő – méz – tejszín

Anyáink és nagyanyáink bevált fiatalító krémje nem volt más, mint élesztő, méz és egy kis tejszín keveréke. Ezt bármikor otthon is elkészíthetjük, a lényeg, hogy az élesztőt előtte morzsoljuk szét és addig keverjük, amíg pépes nem lesz.

Az arc és a nyak illetve a dekoltázs bőrét nedvesítsük be, és erre vigyük fel a keveréket. 15-20 perc hatóidő után mossuk le langyos vízzel.

Mandulaolaj – méz

Mandulaolajból és mézből készítsünk egy langyos keveréket. A nyakunkat nedvesítsük be alaposan, majd kenjük rá a krémes olajat.

A legjobb, ha lepihenünk 20-30 percre, és ez alatt az idő alatt egy puha törölközőt teszünk a nyakunkra, hogy a krém környezete meleg maradjon.

A hatóidő eltelte után mossuk le langyos vízzel. Nyakunk bőre látványosan fiatalabb, feszesebb és szebb lesz tőle!

Alma – joghurt

Az almában megtalálható savak kiváló hámlasztó szerek, így ezeket megéri havonta egyszer alkalmazni.

Reszeljünk le vagy pépesítsünk össze egy fél almát, adjunk hozzá egy kevés natúr joghurtot, majd az így kapott krémet tegyük az arcunkra és a dekoltázsunkra.

A jobb hatás érdekében tehetünk rá egy puha törölközőt, hogy melegen tartsuk a pakolást. Hagyjuk hatni 10-15 percig, majd finoman öblítsük le langyos vízzel.

Eper – tejszín

Az eper gyengéden hámlasztja az arcbőrt, egyben remek hidratáló és feltölti az arc bőrét vitaminokkal.

Alkalmazása nagyon egyszerű, pépesítsünk össze néhány szem epret, de ügyeljünk arra, hogy a magok ne kerüljenek bele, mert azok irritálhatják az arcbőrt.

A péphez adjunk egy minimális tejszínt, majd az egészet vigyük fel az előre alaposan megtisztított és benedvesített arcra. Hagyjuk rajta 10-15 percig, majd langyos vízzel mossuk le.

Papaja – zabliszt

A papaja és zabliszt keverékéből készült pakolással látványos eredményt érhetünk el arcunk fiatalságának megőrzésében. A papaját pépesítsük össze, majd keverjük hozzá a zablisztet, amíg könnyen kenhető, pépes állagú anyagot nem kapunk.

10 percig hagyjuk az arcunkon, majd öblítsük le langyos vízzel. A papaja enyhén hámlasztó hatással rendelkezik, így ez magában fiatalítja a bőrt, míg a vitaminok és a zablisztben megtalálható ásványi anyagok pedig megfelelően táplálják a bőrt.

Avokádó – joghurt

Az avokádó nagyon széles körben használható szépítőszer is. A ráncok enyhítésére is hasznos lehet, különösen akkor, ha joghurttal keverjük össze. A pépesített avokádóhoz adjunk egy kis joghurtot, majd az egészet vigyük fel az arcunkra.

Hagyjuk hatni 10-15 percig, majd finoman öblítsük le. A joghurt és az avokádóban megtalálható E-vitamin látványos hatást érnek el már az első alkalmazás után!

Tej

Az egyik legegyszerűbb ám mégis leghasznosabb ránctalanítási módszer nem más, mint a tej. Langyosítsunk fel egy kis tejet, majd egy kendőt áztassunk be a tejbe és azt tegyük a megtisztított arcra.

Hagyjuk rajta néhány percig, majd amikor már kihűlt, akkor cseréljük ki újra. Arcunk a kezelés hatására látványosan frissebb és fiatalabb lesz és lényegesen lassabban fog ráncosodni, mint egyébként.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!