Aranyozd be az új évet! Szilveszteri smink lépésről lépésre

Írta: ,

A szilveszteri sminkek kapcsán neked is az arany, az ezüst és a különböző csillámok jutnak az eszedbe... aztán rögtön ezután az a szörnyű érzés, mikor a ennek alkotóelemei a szemedbe peregnek? Ha félsz csillámport használni (bár egy következő bejegyzés témája lehetne, hogy miért nem kell), akkor most mutatok neked egy egyszerűbb verziót, amivel megőrizheted az ünnepi ragyogást. Nem kell hozzá más, csak egy fekete és egy csillámos tus!

Korrektor a szemhéjra

1/8 Korrektor a szemhéjra

Az első és legfontosabb lépés ahhoz, hogy a sminked tartós legyen, és órák elteltével is jól mutasson, egy jó sminkalap.

Ez lehet primer, vagy egy vékony réteg korrektor is – a lényeg, hogy egy olyan krémes textúrát válassz, amiben könnyen megtapad a szemhéjpor. 

(Ha szeretnél még több tippet ellesni, amivel tartósabbá teheted a sminkedet, olvasd el ezt a cikkemet.)

Nyitott tekintet

2/8 Nyitott tekintet

Ezután fogj egy világos szemhéjpúdert és vidd fel egy ecsettel a belső szemzugodba, majd a szemöldökcsontod alá.

Erre a két területre egyébként mindig érdemes hangsúlyt fektetned, és egy világosabb, fényes árnyalattal kiemelned őket, hiszen nyitottabbá, élénkebbé teszik a tekintetedet.

 

Adj formát, barnával

3/8 Adj formát, barnával

Amire most szükséged lesz, az egy középbarna matt árnyalat, amit a külső szemzugba kell  felvinned egy lapos ecsettel.

Kívülről indulva haladj végig a szemed mélyítő vonalán, majd vigyél fel belőle egy keveset a mozgó szemhéjra is a külső szemzugtól a szemközépig.

Jöhet a satírozás!

4/8 Jöhet a satírozás!

Ahhoz, hogy a sminked ne legyen vonalas és természetesen mutasson, satírozd el a barna színt, amit az előbb felvittél. 

Ehhez egy satírozó ecsetre lesz szükséged, amivel kis, körkörös mozdulatokkal haladva eldolgozhatod a barna vonal éleit. 

Erre a lépésre mindenképp megéri időt szánnod, hiszen ettől lesz igazán profi hatású a sminked!

 

Fekete tusvonal

5/8 Fekete tusvonal

Ez az eddig elkészített sminked tökéletes lehet egy átlagos hétköznapra, de most a szilveszteri bulira készülünk! :)

Így tehát elmaradhatatlan eleme lesz a sminkednek a cicás tusvonal, aminek elkészítésével kapcsolatban minden bizonytalanságodat eloszlatom ebben az bejegyzésben

 

Dobd fel egy kis csillogással

6/8 Dobd fel egy kis csillogással

Ennek a sminknek az előnye, hogy nincs hozzá szükséged különböző csillámporokra és ragasztókra, csupán egy csillámos tusra (ezüst, vagy arany színben).

Ilyet a legtöbb drogériában viszonylag olcsón beszerezhetsz, és hidd el, megéri áldozni rá, hiszen tényleg nagyon könnyű dolgozni velük

A kész fekete tusvonal fölé húzz egy vékony vonalat ezzel a csillámos tussal (ha esetleg nem lett elég feltűnő, bátran menj át rajta többször, de minden rétegnél várd meg, hogy teljesen megszáradjon a tus, csak utána dolgozz rá újra).

Utolsó simítások

7/8 Utolsó simítások

A sminked legnagyobb része már kész is van, csak pár utolsó simítást kell megcsinálnod!

Először is fogj egy kis fejű ecsetet és egy fényes, barnás árnyalatú szemhéjpúdert, majd húzd ki vele az alsó szempillatövedet. 

A belső vízvonaladat ezután húzd ki egy fehér szemceruzával – ettől nagyobbnak fog tűnni a szemed, a tekinteted pedig még élénkebb lesz.  

Egy soros műszempillával tedd teljessé a sminked!

A végeredmény

8/8 A végeredmény

Kész is az alkalmi szilveszteri sminked! :) Ha szeretnéd, egy csillogó pirosítóval, egy strobe krémmel, plusz egy csillámos szájfénnyel még tovább fokozhatod a hatást, aztán indulhatsz is a szilveszteri buliba!

Ha te is elkészítetted ezt a sminket és nekem is megmutatnád, lőj róla egy képet Instán, és jelöld meg rajta a @bien.hu-t vagy használd a #bienhu és a #bienita hashtageket!

Termékek:

  • Korrektor: Max Factor Pan Stick 12
  • Világos szemhéjpúder: KIKO 128
  • Barna szemhéjpúder: Naked1 paletta, Buck
  • Fekete tus: Peggy Sage Eyeliner Noir
  • Arany tus: MAC Superslick Liquid Eyeliner
  • Pure Show Fehér szemceruza: Essence White Wyeliner
  • Fényes barna szemhéjpúder: Mac Antiqued
  • Műszempilla: Model Rock 426