9 alapvető sminkecset, amire valójában szükséged van

Nagy Niki
Írta: ,
9 alapvető sminkecset, amire valójában szükséged van

Kép forrása: freestocks.org/pexels.com

Lehet, hogy a reklámok nem ezt akarják elhitetni veled, de valójában nincs milliónyi sminkecsetre, blenderre és társaira szükséged ahhoz, hogy szép sminket tudj készíteni magadnak. Elég, ha az alapok, az a néhány szükséges darab megvan, amelyekkel garantáltan a legszebb és legbonyolultabb sminkeket is meg tudod magadnak csinálni.

A kabuki nevét egy híres japán drámaszínházról kapta, és főleg arra jó, hogy alapozót, korrektort vagy kőpúdert helyezz fel vele az arcodra.

Az eszköz nagyon tömött szőrökből áll, amelyekkel közepes és erős fedést lehet elérni – gyakorlatilag elengedhetetlen az alapozáshoz akkor is, ha egyébként csak púdert szoktál magadra kenni.

Egy-két réteg ezzel az ecsettel a púderből, és máris olyan, mintha tényleg lenne rajtad alapozó is. Figyelj arra, hogy jó minőségű darabot vásárolj, ezt ugyanis minden nap fogod használni az arcodon, nem mindegy, hogy mivel érsz hozzá.

Ez gyakorlatilag a kabuki ellentéte: nagyobb és lazábban tartják magukat a szálak, éppen ezért inkább folyékony vagy krémes állagú alapozó kenésére érdemes használni. Arra viszont tökéletes, főleg, ha nem szeretnél nagyon erős fedést:

az egész hatása olyan lesz, mintha egy vékony réteg alapozó lenne az egyébként tökéletes bőrödön.

Azok azonban, akik aknéval vagy csúnyább bőrrel küzdenek, inkább a kabukit válasszák a nagyobb fedés érdekében.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!