A te bőrödhöz melyik alapozó illik? Mutatjuk a sminkszakértők trükkjét

Nagy Rebeka
Írta: ,
A te bőrödhöz melyik alapozó illik? Mutatjuk a sminkszakértők trükkjét

Kép forrása: unsplash

A tökéletes alapozó megtalálása sokszor lehetetlen küldetésnek tűnik, hiszen ami árnyalatban jó lenne, annak az állaga nem megfelelő, vagy épp fordítva – ha még keresed az Igazit, olvasd el iránymutatómat, és könnyebben lelsz majd rá a bőrtípusodhoz passzoló termékre!

Hab állagú (mousse) alapozó Kép forrása: maybelline.com

A hab állagú alapozó kombinált és zsíros bőrtípushoz ajánlott, mattító hatása miatt ugyanis a száraz bőrt csak még jobban kiszárítja. 

Sokan kedvelik ezt a típust, mivel nagyon könnyű felvinni, szépen el lehet oszlatni, és szinte alig érzed, hogy a bőrödön van.

Folyékony alapozó Kép forrása: theveganchickpea.com

Ez a típus a legnépszerűbb az alapozók között, ami nem véletlen, hiszen a nagyon zsíros bőrt leszámítva szinte az össze bőrtípusnak megfelel.

A termék kiválasztásánál fontos, hogy az árnyalat mellett az állagát is figyelembe vedd, hiszen vannak hígabb, vízbázisú változatok, illetve sűrűbb, olajos verziók is, melyekkel eltérő hatás érhető el.

A hígabb alapozó vékonyan fed, de a nagyobb bőrhibákat kevésbé tünteti el, míg a sűrűbb változat az egész bőrfelszínt egyenletessé teszi.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!