5 alapozó baki, amit meg kell tanulnod elkerülni – A tökéletes smink érdekében

Nagy Niki
Írta: ,
5 alapozó baki, amit meg kell tanulnod elkerülni – A tökéletes smink érdekében

Az alapozó egy nagyon jó eszköz arra, hogy eltüntesd a bőrhibáidat ­– azonban rengetegen rosszul használják, ezért csak rontanak az eltüntetni kívánt foltokon, pattanásokon és bőregyenetlenségeken! Most összegyűjtöttük a legnagyobb bakikat, amiket érdemes elkerülni, ha szépen szeretnéd lealapozni a bőrödet.

Nem a megfelelő árnyalatot használod Kép forrása: stylecaster.com

Te is jártál már úgy, hogy a fotókon a testedhez képest sokkal világosabb vagy sötétebb volt az arcod? Ez két okból lehetséges: az első a nem megfelelő alapozóárnyalat kiválasztása.

Sokszor hallhattad már, hogy a csuklón vagy a kézfejen érdemes kipróbálni, hogy milyen színű alapozót vásárolj ­– ennél nagyobbat azonban nem is tévedhetnél (a csuklópróba egyedül bőr vékonysága miatt jó, hiszen itt az ereid miatt azonnal tesztelheted az alapozó fedőképességét)! 

A tökéletes árnyalat megtalálásához ugyanis a legegyszerűbb megoldás tényleg az, hogy az arcodon próbáld ki, mit szeretnél megvenni. Figyelj arra is, hogy ha tudod, hogy fotóznak, ne válassz fényvisszaverő hatású alapozót, mert a vaku miatt úgy fog festeni az arcod, mintha legalább három árnyalattal világosabb terméket vettél volna.

Nem a jó típust használod

A bőrtípustól függően mindenkinek másfajta alapozóra van szüksége! A száraz bőrű lányok krémes alapozót válasszanak, a zsírosabb bőrűek pedig inkább folyékonyat (és a púdert még véletlenül se felejtsék el, és kerüljék a ragyogást fokozó termékeket).

A vegyes bőrtípusú lányok pedig nem tehetnek mást, mint kikísérletezik, hogy mi illik a leginkább hozzájuk – még az is lehet, hogy egyszerre kétfajta alapozót használnak, hogy mindenhol teljes legyen a fedés.

Ennek ellenére a krémes textúrával egyébként nehéz mellényúlni, úgyhogy ha kezdő vagy ebben az egész alapozó-dologban, ez legyen az első, amit kipróbálsz.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján