7 alapecset, amivel bármilyen profi sminket elkészíthetsz

Nagy Rebeka
Írta: ,

Egy profi smink elkészítése mindig a megfelelő ecsetek kiválasztásánál kezdődik! Szerencsére ma már nem a szivacsos applikátorok korát éljük, nem mindegy azonban, milyen fajta és milyen minőségű ecsethez nyúlsz, ahogy az sem, hogy az eszközt a megfelelő lépésre használod-e. Lássuk most a 7 alapdarabot, amivel szinte bármilyen sminket elkészíthetsz magadnak!

Púder/Kabuki ecset Kép forrása: beaugachis.com

A púderecseted mindig legyen nagyon jó minőségű – fontos, hogy puha szőrből legyenek a szálak, és ne szúrjon. Általában ez a legnagyobb fejű ecset, hogy minél nagyobb részt elérj vele, formája pedig kerek.

A púderecseteken belül különösen jó választás lehet egy kabuki ecset, amit arról ismersz fel, hogy az alsó és felső szálai különböző szőrből készültek, a tetején lévő szőr pedig mindig el van vékonyítva, hogy extra puha legyen.

Tipp: A púderecsetet mindig körkörösen mozgasd, mert így könnyebben bele tudod dolgozni a port az alapozóba.

Oké, talán ez a szivacs nem tartozik az ecsetek családjába, de annyira alap darab, hogy kihagyhatatlan a listáról. A Beauty Blender egy csepp alakú sminkszivacs, ami tökéletes az alapozáshoz, a púder felviteléhez, és a legjobb, ha az arckontúrokat el akarod satírozni.

Mint minden ecsetnél, itt is nagyon fontos a minőség, sok után gyártott verzióval találkoztam már, de egyik se olyan örök darab, mint az eredeti.

Tipp: A Beauty Blendert használhatod még krémek felvitelére is, de ha bevizezed egy kicsit, akkor bármilyen krémes állagú sminket könnyen elsatírozhatsz vele.