Ajaktetoválás: A rúzs, ami soha nem kenődik el

bien.hu
Írta: ,

A sminktetoválást készítő vendégek az ajaktetoválásukat szeretik a legjobban. Ez egy igazán újszerű és extra dolog, amit csak kevesen hordanak. A nők szeretik a ritka dolgokat, főleg ha nekik is van olyan. Az ajaksatírozás - ami az ajaktetoválás pontos neve - hihetetlenül praktikus, és a nőiesség egyik fő szimbólumát, az ajkakat szépíti meg - tette hozzá Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a Kalcsu Kati Szépségszalon tulajdonosa.

Kinek előnyös az ajaksatírozás?

A nők leggyakrabban 3 problémát említenek ajkaikkal kapcsolatban:

Volumen:

A nők gyakran túl vékonynak találják ajkaikat, ezért rúzsozással vagy ceruzával nagyobbítják.

Szín:

Sok esetben találkozunk színtelen ajkakkal, tehát amikor az ajak színe nagyon közel áll a bőr színéhez. Ilyen esetben az ajkak akkor sem hangsúlyosak, ha a volumen megfelelő.

Forma:

Az is gyakran előfordul, hogy a felső ajak túl vékony az alsóhoz képest, vagy esetleg a szájszélek elmosódottak.

Bármelyik esettel is találkozunk a fentiek közül, ajaksatírozással lehetőségünk van helyrehozni a formát és megszépíteni az ajkakat. Persze nem a gyakran közönséges szájkontúr tetoválásra kell gondolni, mert az ajaksatírozás során enyhén rúzsozott hatást érünk el úgy, hogy közben tökéletes formát is adunk az ajkaknak.

Hogyan készül az ajaksatírozás?

Az ajaktetoválásoknál két alapvető irány alakult ki. Régen csak az ajkak széle volt sminktetoválva, amivel csak a forma került kiemelésre. Ez a kilencvenes években hódított igazán, de természetellenessége miatt mára már teljesen kiment a divatból.

Az új irány az ajaksatírozás, amikor nem csak a szájszélek, de maguk az ajkak is sminktetoválásra kerülnek. Félsatír esetén az ajkak külső széleitől befelé haladva az ajkakon a sminktetoválás színe fokozatosan elhalványodik. Teljes satírnál az ajkak homogén színt kapnak, amely végeredményben enyhén rúzsozott hatást kelt. Az ajaksatírozás segítségével ajkaink olyanok lehetnek, amelyre mindig is vágytunk.

A módszerrel a volumen is növelhető, így nem kell plasztikai sebészhez fordulnunk, amivel elvesztenénk ajkunk puhaságát is. Egy jól eltalált színnel és tökéletes formával minden ajak megszépíthető és igazán nőissé tehető.


Kalcsu Kati mesterkozmetikus, sminktetoválás szakértő, a professzionális sminktetoválás meghonosítója Magyarországon.

1997 óta foglalkozik sminktetoválással, mely idő alatt több ezer nőt varázsolt szebbé. 2001-ben alapította meg a Kalcsu Kati Szépségszalont, amely élen jár a hazai sminktetoválók képzésében valamint a legújabb sminktetováló trendek és technikák kifejlesztésében.

Nevükhöz fűződik a szálazott szemöldöktetoválás és a kontúr nélküli ajaksatírozás hazai bevezetése.


Minden helyzetben előnyös

Az ajaksatírozással az ajkak volument, szép formát és színt kapnak, amelyre maximum egy kis szájfény szükséges. Az ajkak edzésen, nyaraláskor, reggel vagy éjszaka is mindig szépek lesznek, így rendkívüli magabiztosságot adnak viselőjének a mindennapokban.

Tudnunk kell viszont, hogy a szép ajaksatírozást nagyon nehéz elkészíteni, de ha jó sminktetoválót választunk, akkor az elkenődött rúzst végleg elfelejthetjük.

Kalcsu Kati Szépségszalon
www.facebook.com/kalcsukati

Kalcsu Kati Szépségszalon
1052 Budapest, Váci utca 8. félemelet 1.
+36 (30) 743 3041