A tél végi bőrápolás alfája és ómegája

Sándor Alexandra
Írta: ,
A tél végi bőrápolás alfája és ómegája

Nem is tudod, melyikőtök várja jobban a tavaszt: te vagy a bőröd? Ahhoz, hogy problémamentesen vészeld át a télből hátralévő időt, nem árt a következő ápolási irányelveket betartanod. Így már tényleg ragyogva várhatod majd a márciust!

Ne feledkezz meg a radírozásról!

Talán úgy gondolod, hogy a száraz, feszülő bőrt nem szabad radírozással kínoznod. De valójában éppen a fokozott hámlás, illetve az esetleges enyhe gyulladás miatt van még nagyobb szükséged az elhalt hámsejtek eltávolítására!
Ha ugyanis ezt nem teszed meg legalább hetente egy alkalommal, a hidratáló krémek és szérumok összetevői sajnos nem tudnak megfelelően beszívódni, ráadásul a fakó bőrtónus mellett megnő a pattanások vagy mitesszerek kialakulásának veszélye is. Válassz természetes összetevőkből álló, kímélő terméket e célra!

Keress téli arckrémet!

Egy kiadósabb kence vásárlása eddig nem jutott eszedbe, most pedig már úgy gondolod, hogy fölösleges, hiszen úgyis mindjárt vége a télnek? Tévedsz, hiszen mindig jó beruházás egy olyan krém, ami több hidratáló összetevőt – elsősorban olajokat – tartalmaz!
Elvégre még nyáron is bátran használhatod őket kis mennyiségben, amikor például a nap sugarai veszik igénybe a hámréteged.

Langyos vizes tisztítás után érdemes alkalmaznod ezeket.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)