A te bőrödhöz melyik alapozó illik? A sminkszakértő szerint ez!

Írta: ,

A tökéletes alapozó megtalálása sokszor lehetetlen küldetésnek tűnik, hiszen ami árnyalatban jó lenne, annak az állaga nem megfelelő, vagy épp fordítva – ha még keresed az Igazit, olvasd el iránymutatómat, és könnyebben lelsz majd rá a bőrtípusodhoz passzoló termékre!

BB krém Kép forrása: tlvbirdie.com

1/7 BB krém

A BB krém tulajdonképpen egy krémmel felhígított alapozó, ezért kevésbé erős a fedése, cserébe viszont hidratál és nem fullasztja be a bőröd.

Szárazabb bőrtípushoz ajánlom, illetve a hőségben is remek választás.

Elrejti a bőr apróbb hibáit, egyenletessé teszi a bőrfelszínt, és nem hagy nehéz, zsíros érzetet maga után.

Folyékony alapozó Kép forrása: theveganchickpea.com

2/7 Folyékony alapozó

Ez a típus a legnépszerűbb az alapozók között, ami nem véletlen, hiszen a nagyon zsíros bőrt leszámítva szinte az össze bőrtípusnak megfelel.

A termék kiválasztásánál fontos, hogy az árnyalat mellett az állagát is figyelembe vedd, hiszen vannak hígabb, vízbázisú változatok, illetve sűrűbb, olajos verziók is, melyekkel eltérő hatás érhető el.

A hígabb alapozó vékonyan fed, de a nagyobb bőrhibákat kevésbé tünteti el, míg a sűrűbb változat az egész bőrfelszínt egyenletessé teszi.

Krémes alapozó Kép forrása: katherine-louise.com

3/7 Krémes alapozó

Ez a legerősebben fedő alapozó típus, ezért porcelán babás sminkhez például szuper választás.

Zsírosabb az állaga, mint a többi fajtának, így inkább normál vagy száraz bőrtípushoz ajánlom.

Krémpúder

4/7 Krémpúder

A krémpúder a nevével ellentétben nem a púderek, hanem az alapozók közé sorolható sminktermék.

Ez egy olyan, krémes állagú, egyenletes fedést biztosító alapozó, ami leginkább zsíros, fényesedésre hajlamos bőrtípushoz ajánlott.

Nem szabad túl vastagon felvinni, mert az maszkos hatást eredményez, de megfelelő mennyiségben hosszan tartó matt hatást biztosít.

Ha nem szereted a túl krémes állagú sminkeket, de erősen fedő alapozóra vágysz, akkor ez a tökéletes választás számodra.

Kompakt púder

5/7 Kompakt púder

A kompakt púder sokkal jobb fedést biztosít, mint némelyik krém- vagy folyékony állagú alapozó.

Zsíros, fényesedő bőrtípushoz ajánlom, hiszen remekül mattít, idősebb bőr esetében azonban érdemes vigyázni vele, mert könnyedén beülhet a ráncokba.

Ha azt szeretnéd, hogy az alapozó normál fedést biztosítson, és egyben matt hatást is eredményezzen, akkor ezt a típust válaszd.

Hab állagú (mousse) alapozó Kép forrása: maybelline.com

6/7 Hab állagú (mousse) alapozó

A hab állagú alapozó kombinált és zsíros bőrtípushoz ajánlott, mattító hatása miatt ugyanis a száraz bőrt csak még jobban kiszárítja. 

Sokan kedvelik ezt a típust, mivel nagyon könnyű felvinni, szépen el lehet oszlatni, és szinte alig érzed, hogy a bőrödön van.

Alapozó stift Kép forrása: shiseido.com

7/7 Alapozó stift

Zsírosabb állaga miatt normál és száraz bőrre ajánlom ezt az alapozó típust.

Ha problémás bőröd van, és szeretnéd minél jobban eltüntetni a bőrhibákat, ez a tökéletes választás számodra – mivel korrektor is egyben, nagyon erős a fedése.

Egy egyszerű nappali sminkhez ne ezt a fajtát válaszd, hiszen elég vastagon fed, illetve a felvitelnél nagyon figyelj arra, hogy alaposan eldolgozd például az áll vonalánál, így elkerülheted a maszkos hatást.