A ragyogó bőr 6 titka

Sándor Alexandra
Írta: ,
A ragyogó bőr 6 titka

Genetikai mázli, Photoshop vagy méregdrága kencék? Ha arra keresed a választ, hogy vajon mi a makulátlan bőr titka, a felsoroltak közül egyik sem rejti a bölcsek kövét. Elhoztuk neked egy igazi szakértő, Dr. Paula Bourelly tanácsait. Az egyesült államokbeli Georgetown Egyetem bőrgyógyász professzora egy percig sem tagadja a genetika jelentőségét, de felhívja a figyelmet, hogy a következő tényezők miatt sok múlik a mindennapi döntéseiden is.

Ne dohányozz!

Az úgynevezett ikerkutatások a legérdekesebb tudományos kísérletek közé tartoznak.

Ezek során egy- vagy kétpetéjű ikerpárokon vizsgálják, hogy ugyanolyan genetikai állományú emberekre hogyan hatnak bizonyos külső vagy belső tényezők.

Kiderült, hogy a dohányzás, pontosabban a vele együtt bevitt nikotin érszűkítő és sejtromboló hatása már néhány évnyi cigarettázás után is sokkal idősebbnek láttatja a füstölő testvért.

A negyedik iksz betöltésekor ránézésre akár tizenvalahány évnyi különbség is lehet azok között, akik egy napon születtek, amennyiben egyikük rászokik erre a káros szenvedélyre.

Itt írtunk róla, hogy a leszokás már néhány órán belül pozitívan hat a testedre!

Nem csak nyáron kell SPF!

Az SPF néven rövidített napvédő faktor olyan kémiai védelmet jelent, amely megvédi a bőrödet az UV-sugárzás káros hatásaitól.

Reméljük, nyáron semmiképpen sem hanyagolod el a naptej használatát – de azt vajon tudod-e, hogy a többi évszakban sem szabad?

A bőrt öregítő, illetve a tónusát hátrányosan befolyásoló környezeti tényezők közül a napsugárzás a legveszedelmesebb, tehát célszerű folyamatosan védekezned ellene.

A minőségi arcápoló és dekorkozmetikumok szerencsére „alapból” tartalmaznak SPF-et. Figyeld a csomagolást, válassz ilyeneket!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!