A legszebb sminktrendek tavaszra

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A tavaszi sminktrend jóval üdítőbb lesz, mint amilyet az év utolsó szezonjában, az ünnepi irányzatokban megfigyelhettünk. A 2015-ös év elején az intenzív színek, az egymástól eltérő, ám együttesen mégis harmonizáló tónusok hódítanak.

Pasztell kontra élénk ragyogás Kép forrása: allurabeauty.com

A tavaszra leginkább jellemző, főbb irányvonalakat kétségtelenül a visszafogott pasztellszínek és az élénk, ragyogó tónusok kettősége adja.

Nemegyszer ezek a színharmóniák a nevesebb divatházak palettáján együtt is megtalálhatóak. 

Az egészen szolid pasztellszíneket az idei divat szerint egyértelműen használhatjuk magukban is, de érdemes inkább feltűnő, csillogó árnyalatokkal vegyítenünk őket.

A szinte csak felsejlő bőrszínek, fehérek, rózsaszínek mellett vibrálnak az élénk lilák, zöldek, szürkék és természetesen az ezüstös tónusok is.

A különleges és kétségtelenül tavaszi smink fényét csak még tovább emelik a fukszia, korall, fényes bézs színű, ám nem kevésbé csillogó ajakfények.

Fotó: Christian Dior Kingdom of Colors spring 2015 makeup collection

Tavaszi romantika Kép forrása: uglytruthofv.com

A tavasszal újjáébredő természet a legtöbb embert is romantikára hangolja, függetlenül attól, hogy az illető éppenséggel kapcsolatban él, vagy egyedülálló.

Ezt a hangulatot nem nehéz megragadni a sminkek terén sem, hiszen a finom árnyalatok némi vörös rúzzsal párosítva garantált sikert hoznak.

Nem muszáj feltétlenül elrugaszkodnunk a földtől feltűnő és rendkívül merész sminkpaletták által, megmaradhatunk a már-már klasszikusnak számító, romantikus vonalon is.

Ehhez csupán néhány visszafogottabb rózsaszínre, tört fehérre, valamint kevés csillogó bronzra lesz szükségünk.

Pasztellszínű rúzsokkal is sikerünk lehet, de ha valódi feltűnésre és a régi korok felidézésre vágyunk, tökéletesítsük tudásunkat a vörös ajakfestést illetően.

Fotó: Chanel Reverie Parisienne Spring 2015 Makeup Collection