A legszebb sminktrendek tavaszra

Írta: ,

A tavaszi sminktrend jóval üdítőbb lesz, mint amilyet az év utolsó szezonjában, az ünnepi irányzatokban megfigyelhettünk. A 2015-ös év elején az intenzív színek, az egymástól eltérő, ám együttesen mégis harmonizáló tónusok hódítanak.

Pasztell kontra élénk ragyogás Kép forrása: allurabeauty.com

1/5 Pasztell kontra élénk ragyogás

A tavaszra leginkább jellemző, főbb irányvonalakat kétségtelenül a visszafogott pasztellszínek és az élénk, ragyogó tónusok kettősége adja.

Nemegyszer ezek a színharmóniák a nevesebb divatházak palettáján együtt is megtalálhatóak. 

Az egészen szolid pasztellszíneket az idei divat szerint egyértelműen használhatjuk magukban is, de érdemes inkább feltűnő, csillogó árnyalatokkal vegyítenünk őket.

A szinte csak felsejlő bőrszínek, fehérek, rózsaszínek mellett vibrálnak az élénk lilák, zöldek, szürkék és természetesen az ezüstös tónusok is.

A különleges és kétségtelenül tavaszi smink fényét csak még tovább emelik a fukszia, korall, fényes bézs színű, ám nem kevésbé csillogó ajakfények.

Fotó: Christian Dior Kingdom of Colors spring 2015 makeup collection

Tavaszi romantika Kép forrása: uglytruthofv.com

2/5 Tavaszi romantika

A tavasszal újjáébredő természet a legtöbb embert is romantikára hangolja, függetlenül attól, hogy az illető éppenséggel kapcsolatban él, vagy egyedülálló.

Ezt a hangulatot nem nehéz megragadni a sminkek terén sem, hiszen a finom árnyalatok némi vörös rúzzsal párosítva garantált sikert hoznak.

Nem muszáj feltétlenül elrugaszkodnunk a földtől feltűnő és rendkívül merész sminkpaletták által, megmaradhatunk a már-már klasszikusnak számító, romantikus vonalon is.

Ehhez csupán néhány visszafogottabb rózsaszínre, tört fehérre, valamint kevés csillogó bronzra lesz szükségünk.

Pasztellszínű rúzsokkal is sikerünk lehet, de ha valódi feltűnésre és a régi korok felidézésre vágyunk, tökéletesítsük tudásunkat a vörös ajakfestést illetően.

Fotó: Chanel Reverie Parisienne Spring 2015 Makeup Collection

Érzékien természetes Kép forrása: perfettome.ru

3/5 Érzékien természetes

Azok számára is van megoldás, akik a szolidságot ötvöznék némi érzéki hatással, elvégre mégiscsak tavasszal szövődik a legtöbb szerelem.

Aki szeretné ezt a kettőséget a sminkje által is közvetíteni, mindenképpen válasszon halvány színeket és feltűnő tusvonalat. Az alapot bármilyen pasztellszín képezheti, szóba kerülhet a sárga, a fehér, a rózsaszín, de akár az egészen világoskék is.

A ragyogásról erről a sminknél sem érdemes lemondani, a szemzugokat, az alsó szemhéjat, de akár a szemöldök alatti területet is célszerű csillogó tónusokkal kiemelni.

Határozott, de vékony, barna tusvonallal tegyük hangsúlyossá a tekintetet, a szolidságot ugyancsak barna szempillaspirállal fokozzuk.

A természetesség jegyében az ajkakra csakis csillogó korall, vagy halvány pink kerülhet.

Fotó: Jill Stuart Ribbon Couture Spring 2015 Makeup Collection

Fiatalság bolondság Kép forrása: vertigomag.co.uk

4/5 Fiatalság bolondság

Természetesen, ahogy minden szezonban, úgy idén tavasszal is akadnak olyan tervezők, akik sokkal inkább a tavasz vadságát ragadják meg, semmint üdítő báját.

Azoknak sem kell szomorkodniuk tehát, akik még mindig a füstös sminket tekintik elsődlegesnek, és sokkal inkább szeretnének vadmacskaként érkezni a társaságba, mint szolid tavasztündérként.

Számukra az idei palettákon főleg a sötétbarnás tónusok tartogathatnak újdonságot, amiket a különleges hatás érdekében ajánlott arany árnyékolással és feltűnő pinkkel párosítani.

Aki vadságra vágyik, az jó eséllyel felrúgja a sminkelési aranyszabályokat: bár a divat szerint nem feltétlenül kell élénkvörös rúzs után nyúlnunk, azért jó, ha a ragyogó rózsaszínek sem az ajkakról, sem az arc almácskáiról nem hiányoznak.

Fotó: Yves Saint Laurent Spring 2015 Makeup Collection

Vibrálóan üde Kép forrása: allurabeauty.com

5/5 Vibrálóan üde

Szintén a fiatalságnak fog leginkább jól állni az az irányzat, ami feltűnően vibráló és üde. Ezeknél a sminkeknél a hangsúlyos és egymástól gyökeresen eltérő színek dominálnak.

Hódít a smaragd, a lila, a türkiz, s mindemellett visszatért a divatba a színes szempillaspirál.

Az élénk színfelhozatalból az ajkak sem maradhatnak ki, ezen a területen főleg a cukorkaszínek viszik a pálmát.

Talán azt gondoljuk, mindezt már nem lehet fokozni, de a divat szerint az ilyen feltűnő sminkhez sárga-rózsaszín körmök dukálnak annak érdekében, hogy még vibrálóbb legyen az összhatás.

Bár ez a smink semmiképpen sem állja meg a helyét egy átlagos hétköznapon, a színek finomításával, vagy szolidabb kombinálásával az idősebb korosztály is egész nyugodtan kísérletezgethet. 

Fotó: Givenchy Colorecreation Spring 2015 Makeup Collection