A legszebb esküvői sminkek

Bukor Ágnes
Írta: ,

A hölgytársadalom nevében nyugodtan kijelenthetem, hogy kislány korunk óta tervezzük az esküvőnket, és annak minden pillanatát lejátszuk magunkban. Van, aki királynős sminkben képzel el magát, és van, aki egy szolid tusvonalas sminkben szeretné kimondani a boldogító igent. Aztán persze nagyban befolyásolja megjelenésünket az adott évi sminktrend, és az idővel megváltozott ízlésvilágunk. Miután megtaláltuk álmaink pasiját, és már az esküvőre kerülne sor, nagy valószínűséggel már egy teljesen más külsővel megyünk hozzá, mint amit 10 évesen elképzeltünk magunknak. A következő cikkemben bemutatok nektek néhány esküvői sminket és pár mondatban azt is leírom, hogyan készítsétek el azokat.

Hangsúlyos mélyítő vonal

Ezt a sminket azoknak a leendő feleségeknek ajánlom, akiknél kevésbé látszódik a mélyítő vonal, tehát a mozgó szemhéj és a szemöldök között elhelyezkedő legmélyebb vonal.

Először is, rajzoljuk meg fekete szemceruzával ezt a vonalat, majd satírozzuk el egy fülpiszkáló vagy egy ecset segítségével.

Ha ezt megtettük, hordjunk fel a vonalra és annak 1-2 mm-es területére fekete vagy barna szemhéjport, amit satírozó ecsettel satírozzunk el.


4 gyakori hiba, aminek az elkerülésével egyensúlyban lesz a sminked


A belső szemzugba és a mozgó szemhéjra vigyünk fel világos rózsás vagy bézs árnyalatú matt port. A két színt dolgozzuk szépen össze, hogy átmenetes legyen a sminkünk.

A szempilla tőre húzzunk folyékony tussal egy viszonylag vastagabb vonalat. Használhattok műszempillát is, de ha mégse használtok, akkor ne sajnáljátok erre a szempillaspirált.

Füstös

Ez a smink kitűnő választás azoknak a menyasszonyoknak, akik a mindennapokban is erősen sminkelik magukat.

Attól még, hogy esküvőd van, nem muszáj natúr sminket választanod, ha amúgy is sminkeled magad.

A forma az, amire figyelj, és ne használj túl harsány színeket.

A fekete-arany-barna árnyalatai lesznek a legjobb választás. Ilyenkor inkább a száj színe az, ami legyen visszafogottabb.