A legszebb esküvői sminkek

Írta: ,

A hölgytársadalom nevében nyugodtan kijelenthetem, hogy kislány korunk óta tervezzük az esküvőnket, és annak minden pillanatát lejátszuk magunkban. Van, aki királynős sminkben képzel el magát, és van, aki egy szolid tusvonalas sminkben szeretné kimondani a boldogító igent. Aztán persze nagyban befolyásolja megjelenésünket az adott évi sminktrend, és az idővel megváltozott ízlésvilágunk. Miután megtaláltuk álmaink pasiját, és már az esküvőre kerülne sor, nagy valószínűséggel már egy teljesen más külsővel megyünk hozzá, mint amit 10 évesen elképzeltünk magunknak. A következő cikkemben bemutatok nektek néhány esküvői sminket és pár mondatban azt is leírom, hogyan készítsétek el azokat.

Hangsúlyos mélyítő vonal

1/5 Hangsúlyos mélyítő vonal

Ezt a sminket azoknak a leendő feleségeknek ajánlom, akiknél kevésbé látszódik a mélyítő vonal, tehát a mozgó szemhéj és a szemöldök között elhelyezkedő legmélyebb vonal.

Először is, rajzoljuk meg fekete szemceruzával ezt a vonalat, majd satírozzuk el egy fülpiszkáló vagy egy ecset segítségével.

Ha ezt megtettük, hordjunk fel a vonalra és annak 1-2 mm-es területére fekete vagy barna szemhéjport, amit satírozó ecsettel satírozzunk el.


4 gyakori hiba, aminek az elkerülésével egyensúlyban lesz a sminked


A belső szemzugba és a mozgó szemhéjra vigyünk fel világos rózsás vagy bézs árnyalatú matt port. A két színt dolgozzuk szépen össze, hogy átmenetes legyen a sminkünk.

A szempilla tőre húzzunk folyékony tussal egy viszonylag vastagabb vonalat. Használhattok műszempillát is, de ha mégse használtok, akkor ne sajnáljátok erre a szempillaspirált.

Füstös

2/5 Füstös

Ez a smink kitűnő választás azoknak a menyasszonyoknak, akik a mindennapokban is erősen sminkelik magukat.

Attól még, hogy esküvőd van, nem muszáj natúr sminket választanod, ha amúgy is sminkeled magad.

A forma az, amire figyelj, és ne használj túl harsány színeket.

A fekete-arany-barna árnyalatai lesznek a legjobb választás. Ilyenkor inkább a száj színe az, ami legyen visszafogottabb.

Vörös rúzs

3/5 Vörös rúzs

Nem kell lemondanod az esküvőd napján sem az erős színnel megfestett ajkakról. Csak annyira kell azt tartósan elkészíteni, hogy még a csók közben se jöjjön le.

Én imádom azokat a hölgyeket, akik bevállalják az erős szájszínezést az esküvőjük napján, ráadásul rengeteg elismerő bókot zsebelnek be. Ha a vörös rúzs mellett döntesz, akkor használj ajak primert, amitől még tartósabbá válik a rúzs.

A primer használata után ecset segítségével vidd fel a kiválasztott rúzst, harapj bele egy papírzsepibe, és újra fesd meg a szádat. Ha ezzel megvagy, kend át az ajkaidat rúzsfixáló folyadékkal a még csókállóbb tartásért.

Ne feledd magadnál tartani azt a rúzst, amivel bekented a szádat, ugyanis az esetleges korrigálásnál erre szükséged lesz.

Natúr

4/5 Natúr

Ha nem vagy egy nagy sminkelős a hétköznapokon, ne az esküvőd napján akarj azzá válni. Válassz visszafogottabb megjelenést, ahol a púder és natúr árnyalatok dominálnak.

Az ajkadra is valami rózsaszínes árnyalatot vigyél fel.

A szemhéjadra kettő, de maximum három árnyalatot használj, ezeket is szépen elsatírozva. Hidd el, ezzel a sminkkel is le fogod nyűgözni a nagyközönséget.

Romantikus

5/5 Romantikus

Úgy döntöttél, hogy az esküvőd a romantikáról fog szólni? Akkor a sminkedet sem festheted meg más stílusban.

Törekedj arra, hogy nagyon lágy és visszafogott színeket válassz, kevésbé legyenek a textúrák fényesek, inkább a matt tónusnál maradj. A szádra tehetsz némi csillogást, de ne legyen túl természetellenes.

Ha hallgattok rám, akkor bízzátok az esküvői sminketeket sminkesre vagy kozmetikusra, hiszen ők már tudják azt, hogy mire kell figyelni egy ilyen sminknél. Nem beszélve arról, hogy a sminknek ilyenkor több óra hosszát is ki kell bírnia.

Ahhoz ugyanis, hogy ezeknek a kritériumoknak megfeleljen az elkészített smink, minőségi termékekkel kell dolgozni és komoly szakmai tudással kell rendelkezni.