A leghatékonyabb házi testápolási módszerek, hogy szép maradj

Jankovics Anna
Írta: ,
A leghatékonyabb házi testápolási módszerek, hogy szép maradj

Sandra Bullock például aranyér kenőccsel ápolja az arcbőrét, tudtátok? Hát igen... a szépségért mindent. Viszont, vannak olyan gyors, a napirendbe beilleszthető olcsó, pikk-pakk módszerek, melyekkel kicsit komfortosabban érezzük magunkat. Akkor is, ha nem vagyunk eleresztve anyagilag.

Mire van szüksége feltétlenül a bőrnek?

Negyven felett kezd az ember arca olyanná válni, mint a mazsola. Ráncok mindenhol, pigment foltok a hormonok miatt, itt-ott. Ez utóbbit megelőzendő, citrommal érdemes heti párszor bedörgölni arcunkat – ez a C-vitamin miatt és a hámlasztás miatt is szerencsés. Ezen felül két dolog kell feltétlenül a bőrnek: víz és valamilyen zsíros, olajos anyag.

A legjobb, ha fürdés után, vizesen hagyjuk arcunkat, és babaolajjal kenjük be magunkat. Erre a célra nem minden babaolaj jó. Legideálisabb és legköltséghatékonyabb a hagyományos Gabi babaolaj.

Méregdrága arckrémek helyett

Minden gyógyszertárban van ott, helyben kevert nappali, éjszakai krém és testápoló. Mindenhol mást raknak bele, de érdemes olyat venni, amiben C-vitamin is van.

Ez a fajta arckrém klasszisokkal olcsóbb, és kimondottan jó. Ezt is ajánlatos nedves bőrre kenni. Éjszakai krémet csinálni is igen egyszerű, ha többre vágyunk a gyógyszertári krémnél.

Vegyünk egy olcsó, természetes anyagból készült nappali(!) krémet, abba keverjünk bele 200mg-os E-vitamin lágy kapszulából 6-7db-ot, és esszenciális(!) rózsaolajból cseppentsünk két-három cseppet a krémbe. Fa pálcikával keverjük össze, ne fémmel.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba