A legbizarrabb bőrápolók, amiket krémekbe tesznek: te magadra kennéd őket?

Zabolai Margit
Írta: ,

A szépségért mindent, mondhatnánk, és azzal is lehetne érvelni, hogy a tömegtermékek korában sokszor meg is eszünk olyasmiket, amiről sejtésünk sincs, honnan származik, az alábbi bőrszépítő trükkök némelyike azonban tényleg kiverte nálunk a biztosítékot. Te magadra kennéd őket az örök fiatalság reményében?

Csiganyálka

Egyre több krémben található meg, és mivel igazából már néhány éve betört a piacra, a csiganyálka éppen csak fel tudott kerülni a listánkra, hiszen különösebben ma már nem is számít ismeretlen csodaszernek.

A gondolat maga ettől persze még bizarr, de tudva, hogy a csiganyálkában található, teljesen természetes hatóanyagok hidratálják a bőrt, kisimítják a ráncokat és lelassítják az öregedést, ráadásul a begyűjtése során a csigáknak sem esik bántódása, azt hiszem, a listánkon szereplő összes bizarr dolog közül ez lenne az első, amit én is bevállalnék. Ha muszáj lenne.


Természetes szépítőszerek! 7 olaj, aminek a te fürdőszobádban is ott a helye


De tényleg, ha azt gondolod, hogy a csiganyálka durva, várd meg, mi következik!

Fullánk

A darázsfullánktól a legtöbben rettegünk, de vannak, akik kifejezetten kérik, hogy a bőrökbe juttassák a darazsak mérgét, mert ez állítólag stimulálja a bőr sejtjeit, és így azok gyorsabban termelik a feszességért felelős anyagokat.

Állítólag Kate Middleton is ezt használta az esküvője előtt, és a lapok szerint Gwyneth Paltrow is nagy rajongó.

Ha mindez nem lenne elég bizarr, hozzátesszük, hogy a kozmetikai iparban a kígyók és a pókok mérge is gyakori szépítőszer - egyrészt a már előbb említett hatás miatt, másrészt azért, mert a botoxhoz hasonlóan ezek némileg lebénítják, de legalábbis ellazítják az arcizmokat, így csökkennek a mimikai ráncok.