Száraz bőrre banán. A 10 legjobb otthon elkészíthető arcmaszk

Száraz bőrre banán. A 10 legjobb otthon elkészíthető arcmaszk

Címlap / Stílus / Arc / Száraz bőrre banán. A 10 legjobb otthon elkészíthető arcmaszk

Állandó rohanással telnek a napjaid, de jólesne egy kis kényeztetés? Magadnak és a pénztárcádnak is kellemes lesz egy félórás otthoni wellness, amelynek során konyhai hozzávalókból varázsolsz sugárzó bőrt és üdeséget!

Zsíros, problémás bőrre: tojásfehérje maszk

A tojásfehérje összehúzza a pórusokat, és a benne található fehérje segít az egyensúly helyreállításában, így rendkívül hatásos fegyver az akné ellen. Válaszd szét a fehérjét a sárgájától, utóbbit sütéskor hasznosíthatod. Előbbit keverd egy teáskanál citromlével egy percig.

A keverék csöpögős lesz, tehát praktikus, ha a mosdó fölé hajolva kened a megtisztított bőrfelületre! 10-15 percig hagyd fent, majd amikor repedezni kezd, mosd le langyos vízzel!

Száraz bőrre: avokádó maszk

A gyümölcsben lévő értékes zsírsavak nemcsak belülről táplálnak – hiszen csökkentik az érelmeszesedés kockázatát –, hanem kívülről is. Pépesíts egy fél avokádót, adj hozzá egy evőkanál mézet és egy kis natúr joghurtot!

Extra száraz bőr esetén negyed csészényi extra szűz olívaolaj is célszerű. A nyakadra és a dekoltázsodra is kenheted. 20 perc kell az ideális hatáshoz, utána mosd le!  

Avokádó pakolás
Avokádó pakolás – istockphoto

Zsíros, aknés bőrre: zöld agyagmaszk

Éppen a legrosszabbkor jelentek meg a vörös rémségek a pofidon? Egy üvegtálban keverj össze két evőkanál zöld anyagport (életmód-szaküzletekben szerezheted be) némi vízzel.
A sűrű masszához adhatsz egy kis levendulaolajat az élmény fokozásáért. Tedd föl a kedvenc zenéd, s várj körülbelül negyedóráig! Amikor már húzódik, meleg vízzel öblítsd le, aztán puha törölközővel ütögesd szárazra a bőröd!

Száraz bőrre: banános maszk

Pépesíts egy közepes méretű banánt, keverd össze két evőkanál mézzel. Ha túl sűrű a massza, egy pici víz hígíthatja. Dőlj hátra húsz percre, és élvezd a kellemes illatú kényeztetést! Megkívántad a banánt?

Bátran majszolj el egyet közben, hiszen káliumtartalmának köszönhetően hihetetlenül egészséges csemege! A pakolást langyos vízzel mosd le.

Fakó bőrre: papaya maszk

Az egzotikus gyümölcsben található enzimek természetes hámlasztó hatásúak, s védenek a szabad gyökök okozta károsodástól.

Hámozz meg egy papayát, távolítsd el a magját, adj hozzá negyed csészényi mézet, s turmixold össze a keveréket! 15 perces hatóidőt követően öblítsd le, s máris ragyogó bőrnek örülhetsz!

Papaya arcmaszk
Papaya arcmaszk – istockphoto

Zsíros, problémás bőrre: aszpirin maszk

Fontos: csak akkor használd, ha nem vagy allergiás erre a gyógyszerre! A szépségbloggerek nagyon ajánlják ezt a pakolást, mivel a készítményben található szalicilsav a pattanások legfőbb ellensége. Négy egész szemet zúzz porrá egy kanál hátuljával, majd keverd össze vízzel, így masszát kapsz.

Néhány csepp méz jobban eloszlathatóvá varázsolja. Ezt is száraz felületre kell fölvinni, a szemed és a szád mindenképpen hagyd ki! Már 10 perc alatt látványos és azonnali eredményt érhetsz el vele.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»