7 smink ötlet, amit érdemes lesz kipróbálnod idén ősszel

Nagy Rebeka
Írta: ,

Közelednek az őszi hónapok, ezzel a nyári élénk árnyalatok után a smink világában is előkerülnek a természetesebb, sötétebb tónusok. Oké, talán korai a lelkesedésem, de személy szerint imádom a földszíneket, és már alig várom, hogy a mindennapokban többet használjam őket. Inspirációként pedig neked is összegyűjtöttem pár olyan ötletet, ami biztosan a napi rutinom része lesz az előttünk álló szezonban!

Burgundi ajkak

A bordó a kedvenc őszi színem, és nagyon jól mutat rúzsban is. Szerencsére minden hajszínhez illik, ezért bátran használd. Nem utolsó sorban pedig a fogakat is fehéríti optikailag!

Egy sima tusvonallal tökéletesen megállja a helyét, de a legjobb, ha barnával kombinálod. Játszhatsz az árnyalatokkal és a textúrával is, válassz pirosas bordót, vagy barnás tónusút, ami lehet matt vagy fényes is.

Tipp: Ha nem tudsz a textúrák közül választani, gondold végig, milyen hatást szeretnél elérni! A matt rúzs fő előnye a tartósság, a fényes rúzsoktól viszont nagyobbnak tűnnek az ajkaid.

Rezes barna szem

A szemsminkben a barna Jolly Joker választás, hiszen nincs erős hatása és mindenhez kiválóan illik. Akár barna, kék vagy zöld a szemed, ezzel a színválasztással nem tudod elrontani a sminkedet!

A barnának is rengeteg árnyalata van, de ősszel a rezes barna szín lesz a legnagyobb trend, különösen a fényesebb verzió, ami alkalmibb hatást is kölcsönöz.

Tipp: Ha barna szemed van, a fényes barna szemhéjpor emeli ki a legjobban a szemszínedet!