7 alap hiba, amit szinte mindenki elkövet korrektorozásnál

Nagy Rebeka
Írta: ,
7 alap hiba, amit szinte mindenki elkövet korrektorozásnál

Sötét karikák ellen a legjobb fegyver a korrektor. Sok olyan lányt ismerek, akik nem szoktak sminkelni, de ezt a csodaterméket még ők is használják, hiszen nagyon ügyesen el lehet vele tüntetni a fáradtság jeleit. Ha viszont nem jól használod, épp az ellenkező hatást érheted el... Összegyűjtöttem a leggyakoribb hibákat, és azt is megmutatom, hogy kerülheted el őket!

Nem megfelelő árnyalat

Mind az alapozó, mind a korrektor esetében a legfontosabb a megfelelő árnyalat kiválasztása.

Ehhez figyelembe kell venned a bőrtónusodat, ami lehet rózsaszínes vagy sárgás, tehát a korrektort is ez alapján válaszd ki.

Emellett fontos, hogy 1-2 árnyalattal világosabb legyen, mint az alapozód vagy a bőröd színe, hiszen ha sötétebbet választasz, fáradtabbnak fog tűnni a tekinteted, ha pedig tónusban eltér az alapozódtól (például az alapozó rózsaszínes, a korrektor pedig sárgás), akkor nagyon feltűnő lesz az árnyalatok különbsége.

Nem megfelelő állag

Korrektorból is található krémes, folyékony, valamint szárazabb állagú változat, és egyáltalán nem mindegy, milyet használsz.

Ha szárazabb a bőröd, mindenképp válassz krémesebb állagút, ha pedig fényesebb, zsírosodásra hajlamos, akkor ne egy folyékony korrektort vigyél haza.

Persze nem könnyű megtalálni a legmegfelelőbbet, és lehet, hogy sok békát meg kell csókolnod az Igazi előtt, de hidd el, ha rálelsz, örök szerelem lesz belőle! :)

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!