7 alapecset, amivel bármilyen sminket elkészíthetsz

Nagy Rebeka
Írta: ,

Egy profi smink elkészítése mindig a megfelelő ecsetek kiválasztásánál kezdődik! Szerencsére ma már nem a szivacsos applikátorok korát éljük, nem mindegy azonban, milyen fajta és milyen minőségű ecsethez nyúlsz, ahogy az sem, hogy az eszközt a megfelelő lépésre használod-e. Lássuk most a 7 alapdarabot, amivel szinte bármilyen sminket elkészíthetsz magadnak!

Alapozóecset Kép forrása: makeup.vidalondon.net

Az alapozóecset az egyik legfontosabb, hiszen sokkal egyenletesebben és precízebben tudod vele eldolgozni az alapozódat. A kategóriában persze rengetegféle ecset létezik, de a legjobb, ha tömörebb, vastagabb fejűt használsz, mert ezzel a sminkelés időtartamát is lecsökkented, és a satírozás is könnyebben fog menni.

Ha nem muszáj, akkor az alapozót ne az ecsetre nyomd, hiszen így több festék megy be mélyen a szálak közé, amit később nehéz lesz kitisztítanod. 

Tipp: Az ecsettel mindig az arcod belső feléről (orr melletti rész) kezdd az alapozást kifelé, az áll, illetve a hajvonal irányába.

Korrektorecset Kép forrása: shop.nordstrom.com

A korrektorecset is egy fontos alapdarab, épp a mérete miatt: mivel kisebb a feje, az alapozóecsettel nehezen elérhető részeken is ügyesen dolgozhatsz vele, és sokkal szebb fedést érhetsz el így, mintha az ujjaiddal vinnéd fel a festéket. 

Ebből az ecsetből is sokféle létezik, de a legjobban egy kisebb fejű, lapos, szintetikus (azaz nem eredeti szőrből készült) verzióval jársz. Ne csak a szem alatti részre használd, hanem a szemhéjadra is ezzel vidd fel a korrektort sminkalapnak!

Tipp: Az ecsetnek mindig a lapos felét használd, mert így nagyobb felületet érsz el vele!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!