6 vadiúj sminktrend, amit muszáj lesz kipróbálnod a nyáron

Írta: ,

A sminkelés egy elképesztően kreatív műfaj, ezért trendekben és új őrületekben sosincs hiány. De vajon melyek azok a technikák, amiket tényleg érdemes kipróbálni, sőt rendszeresen alkalmazni a mindennapokban? Most 6 újdonságot mutatok, ami biztosan ilyen, és ami hatalmas divat lesz a nyáron!

Strobing, azaz természetes csillogás Kép forrása: hairstyles-haircuts.com

1/6 Strobing, azaz természetes csillogás

A strobing tavaly nyár óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek a technikának a lényege, hogy kiemeli az arcod természetes fényét, és üde, természetes arcbőrt varázsol. Fontos, hogy egy ilyen sminknél egyáltalán ne használj púdert az arcodra (vagy csak nagyon keveset)! A természetesség érdekében ugyanis meg kell tartanod az arcod saját csillogását is, hogy aztán még jobban rásegíts egy kis highlighterrel. 

Ez a highlighter egyébként lehet por állagú, de ahhoz, hogy tovább fokozd ezt a fényes külsőt, a krémes arcfény lesz a legjobb választás. Tegyél belőle egy kicsit a két szemöldököd fölé, az arccsontodra mindkét oldalon, az orrod hegyére, és a felső ajkad feletti gödröcskébe. A lényeg, hogy ne ess túlzásba, tartsd meg a természetes hatást, és élvezd, ahogy ragyog a bőröd!

2/6 A glitter újra hódít

A 90-es évek egyik legnagyobb sminktrendje volt a csillám, ami idén nyáron újra visszatér a divatba. A csillámpor nagyon sok mindenre használható a smink terén – egy nyáresti buliban például tökéletes lesz a szemeden.

Persze, ha azt mondom, csillámpor, ne az ízléstelen, színes, óriás csillámokra gondolj, hanem a kisebb szemű ezüst vagy arany, esetleg bronz csillogású verziókra, amik finom és elegáns hatást keltenek.

Ezt a csillámot úgy rögzítheted, hogy raksz egy vékony réteg korrektort a mozgó szemhéjadra, majd az ujjaddal belenyomkodsz egy kevés csillámport, végül pedig kiemeled a szempilláidat spirállal vagy egy hangsúlyos műszempillával.

Bronzból sosem elég! Kép forrása: 7beautytips.com

3/6 Bronzból sosem elég!

Egy kis bronzosítással még tökéletesebbé varázsolhatod a nyári napbarnított bőrszíned. Persze a bronzosító minden nyáron divat, de ezúttal a természetesebb hatás a cél.

Nem az a lényeg, hogy a bőröd mattnak és száraznak hasson – sőt ennél a sminknél jobb, ha még az alapozót is kihagyod, hiszen azzal elfednéd a szépen barnult bőr árnyalatait.

Ezúttal tehát csak bronzosítót használj a pirosító helyére, a homlokod tetejére és a szemhéjra is! Ez a sok bronz kiemeli majd a barnaságod, és még ragyogóbb lesz tőle a bőröd.

Olajos hatású száj Kép forrása: weheartit.com

4/6 Olajos hatású száj

A matt száj nyáron mindig háttérbe szorul, ez pedig a következő szezonra fokozottan igaz lesz! 2016 nyarán ugyanis – ahogy az eddigiekből is láthattad – minden a csillogásról szól. A rúzsok tekintetnében ezért egyre népszerűbbek lesznek a fényes, olajos hatású formulák és az élénk színek. 

Persze egy ilyen lookot egy egyszerű rúzs és egy színtelen szájfény kombinációjával is megalkothatsz. Először rakj egy keveset a rúzsból az ujjadra, és apró, tapogató mozdulatokkal vidd fel az ajkaidra.

Most nem az a lényeg, hogy a szín intenzív legyen, hanem hogy árnyalja a szád természetes színét. Ha ez megvan, akkor jöhet rá egy réteg áttetsző szájfény, ami a napolajos bőrt juttatja majd eszedbe, és tökéletesen a nyár hangulatát idézi.

Naplemente szemek Kép forrása: sarahsarna.com

5/6 Naplemente szemek

Divatszín lesz nyáron a barack, ami nem csak a ruhatáradban jelenhet meg, hanem a szemeiden is. A naplemente ihlette sminkeknél a barack mellett rózsaszínt is használhatsz, illetve minden olyan meleg árnyalatot, ami ezt a hangulatot idézi benned. 

A színt azonban ezúttal nem csak a mozgó szemhéjra vagy a belső szemzugba kell felvinned, hanem az egész szemhéjadra. Igen, ez elsőre lehet, hogy egy picit furcsán hangzik, de ha kipróbálod, beleszeretsz majd ebbe a trendbe, ami tökéletesen illik a napbarnított bőrhöz!

Sandbagging – púdergát kicsit másképp

6/6 Sandbagging – púdergát kicsit másképp

A sandbagging egyszerre új és régi technika, ami egy púderes sminkfixáló módszerből nőtte ki magát. A lényege az, hogy egy vastagabb réteg púdert viszel fel a szem alatti részre, illetve az alsó ajkad vonalában, a füleid irányába. 

A világos szín kiemeli ezeket a részeket, a púderes állag pedig véd a kifényesedéstől, emellett a vonalakat is élesíti (ezért remek kiegészítője a kontúrozásnak). A púdergát további előnye, hogy a nyári melegben megállítja az esetlegesen olvadásnak induló szemsminket és rúzst is, ami egy fesztiválon különösen hasznos tulajdonság. 

Ha szeretnéd kipróbálni, egy háromszög alakú szivaccsal vigyél fel nagyobb mennyiségű púdert a kívánt részekre, hagyd, hogy pár perc alatt megszilárduljon a bőrödön, majd a felesleget egy nagyobb púderecsettel söpörd le.