6 tipp, hogy a kánikulában is tökéletes legyen a sminked

Nagy Rebeka
Írta: ,

A hőség mindig próbára teszi a sminkünket, hiszen ilyenkor az arcunk is izzad, és sokkal könnyebben kenődnek el a festékek. Épp ezért nyáron szükséges néhány extra lépést tenni, hogy a nap végéig a helyén maradjon az alapozó vagy épp a szemhéjpor. Mutatok pár trükköt, amivel a kánikulában is szupertartóssá teheted a sminked!

Fényesedő arcbőr ellen Kép forrása: tumblr, makeupartistsmeet

Az első és legfontosabb dolog, hogy használj primert! Ez egy olyan sminkalap, amit az alapozó alá kell felvinni, és szuperül mattítja a bőrt, kevésbé válik fényessé általa az alapozód, ráadásul sokkal tartósabb is lesz tőle.

Ezután jöhet a második fegyver a fényesedő bőr elleni harcban, méghozzá a púder! Legyen szó kő- vagy porpúderről, mindkettő tökéletes a nyári melegben.


Ezt olvastad már? Mi mindenre jó egy púder?


Azt javaslom, hogy csak annyit tegyél fel belőle, amennyi az alapozód fixálásához szükséges, hiszen a nagy hőségben nem olyan kényelmes a vastag réteg púder.

Terméktipp: MAC Select Sheer Pressed Powder

A megfelelő nyári alapozó Kép forrása: studded-hearts.com

Nem minden alapozó felel meg a kánikulai időjárásnak, ezért a kedvencedet nyáron cseréld le egy könnyebb textúrájú, kevésbé olajos változatra! 

Ha az alapozó nagyon erős fedésű, az kevésbé hagyja lélegezni a bőröd, amitől nyáron még jobban izzadhat az arcod – éppen ezért válassz inkább vékonyan fedő, matt állagú terméket!

A legjobb megoldás ilyenkor egyébként a BB krém, hiszen az alatt szabadon lélegezhet a bőröd, mégis elfedi a kisebb hibákat.

Nyáron mindenképp napfényvédős változatot válassz!

Terméktipp: MAC Prep+Prime BB Beauty Balm