6 tipp, hogy a kánikulában is tökéletes legyen a sminked

Írta: ,

A hőség mindig próbára teszi a sminkünket, hiszen ilyenkor az arcunk is izzad, és sokkal könnyebben kenődnek el a festékek. Épp ezért nyáron szükséges néhány extra lépést tenni, hogy a nap végéig a helyén maradjon az alapozó vagy épp a szemhéjpor. Mutatok pár trükköt, amivel a kánikulában is szupertartóssá teheted a sminked!

Fényesedő arcbőr ellen Kép forrása: tumblr, makeupartistsmeet

1/6 Fényesedő arcbőr ellen

Az első és legfontosabb dolog, hogy használj primert! Ez egy olyan sminkalap, amit az alapozó alá kell felvinni, és szuperül mattítja a bőrt, kevésbé válik fényessé általa az alapozód, ráadásul sokkal tartósabb is lesz tőle.

Ezután jöhet a második fegyver a fényesedő bőr elleni harcban, méghozzá a púder! Legyen szó kő- vagy porpúderről, mindkettő tökéletes a nyári melegben.


Ezt olvastad már? Mi mindenre jó egy púder?


Azt javaslom, hogy csak annyit tegyél fel belőle, amennyi az alapozód fixálásához szükséges, hiszen a nagy hőségben nem olyan kényelmes a vastag réteg púder.

Terméktipp: MAC Select Sheer Pressed Powder

A megfelelő nyári alapozó Kép forrása: studded-hearts.com

2/6 A megfelelő nyári alapozó

Nem minden alapozó felel meg a kánikulai időjárásnak, ezért a kedvencedet nyáron cseréld le egy könnyebb textúrájú, kevésbé olajos változatra! 

Ha az alapozó nagyon erős fedésű, az kevésbé hagyja lélegezni a bőröd, amitől nyáron még jobban izzadhat az arcod – éppen ezért válassz inkább vékonyan fedő, matt állagú terméket!

A legjobb megoldás ilyenkor egyébként a BB krém, hiszen az alatt szabadon lélegezhet a bőröd, mégis elfedi a kisebb hibákat.

Nyáron mindenképp napfényvédős változatot válassz!

Terméktipp: MAC Prep+Prime BB Beauty Balm

Nincs többé elkenődött tusvonal! Kép forrása: globalfashionreport.com

3/6 Nincs többé elkenődött tusvonal!

A tusvonal rizikós választás a nyári melegben, hiszen nagyon könnyen elkenődhet, de szerencsére több megoldás is van erre a problémára.

Ha gél állagú tust használsz, egy kis fejű ecsettel nyomkodj kevés fekete szemhéjport a tusvonalba – ez szuperül lefixálja, és nem kell azon aggódnod, hogy felkenődik a szemhéjadra.


Ezt olvastad már? Így húzz magadnak tökéletes tusvonalat


De ha nem akarsz ennyit pepecselni, szerezz be egy mattra száradó folyékony tust, hiszen ez a legtartósabb az összes közül.

Terméktipp: Peggy Sage Eyeliner

Biztosítsd be a szemhéjpúdert! Kép forrása: glamradar.com

4/6 Biztosítsd be a szemhéjpúdert!

A melegben sajnos könnyen megtörténhet, hogy a felrakott szemhéjpúdered egy összeállt csíkban végzi a szemhéjadon.

Mielőtt feltennél bármilyen port a szemedre, primerrel és korrektorral készíts neki egy alapot, amibe beletapadhat, és ezáltal nehezebben mozdul el.

Fontos az is, hogy a felrakásnál az ecsettel alaposan dolgozd bele a port az alapba, ezzel is tartósabbá téve a végeredményt.

Terméktipp: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Tartós szempillaspirál Kép forrása: upsocl.com

5/6 Tartós szempillaspirál

A szempillaspirál egyébként is könnyedén felkerülhet a szemöldökcsontodra, ebben a melegben azonban még inkább, hiszen a szemhéjad is izzad, ami feloldja a megszáradt festéket.

A megoldás nagyon egyszerű: használj vízálló szempillaspirált! Így a nedvesség ellenére is a helyén marad a festék, és a nap végén is tökéletesen állnak majd a pilláid. :)

Terméktipp: MAC False Lashes Waterproof

A szemöldöködre is figyelj! Kép forrása: stylecaster.com

6/6 A szemöldöködre is figyelj!

Nyáron a legszebben formázott szemöldök is csúnyán végezheti, ha nem készülsz fel a nagy melegre.

A kevésbé jó minőségű szemöldökporok, a géles állagú szemöldöktusok és a krémes szemöldökceruzák könnyen elmozdulhatnak, főleg, ha nincsenek lefixálva.

A legjobb megoldás, ha beszerzel egy jó minőségű, lehetőleg vízálló szemöldökport, ami könnyedén befogja a bőrödet, és egész napos tartósságot ígér.

Terméktipp: Beautiful Brows Kit