6 tavaszi szépségtrend, amit érdemes lesz követni

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Minden szezonban akadnak olyan szépségtrendek, amik részint megbotránkoztatják a köztudatot, és a legkevésbé sem találnak követőkre. Ugyanakkor néhány irányzatot kifejezetten érdemes beiktatni a hétköznapokba. Lássuk, idén tavasszal mik lesznek ezek!

Natúr szépség

Az elmúlt időszakban egyértelművé vált, a divatban manapság a legközkedveltebb irányzatok közé a natúr szépség tartozik.

A tervezők igyekeznek minél különlegesebb arcú modellekre szert tenni, akik már önmagukban is eladják a termékeket.

Bár tény, hogy az átlagember számára sok modell nem kifejezetten szép, sokkal inkább egyedi, natúr sminküket mindenképpen érdemes lesz idén leutánozni.

A továbbra is csak minimálisan szedett, hangsúlyos szemöldök tavasszal magától értetődően divatos marad, az egységes alapozást követően pedig sok modell csupán halványbarna, krémszínű szemhéjárnyékolást kapott.

Az ajkakon is legfeljebb áttetsző, matt ajakír díszeleg, miközben a szempillákat ápoló olajjal, vagy barna szempillaspirállal emelték ki. Egy ilyen egyszerű, natúr sminkre mindenkinek van ideje!

Hangsúlyos ajkak

A drogériákban fellelhető rúzsválaszték jól mutatja, hogy még mindig nagy divatja van a látványos ajakfestésnek.

Idén tavasszal nincs kifejezetten egy olyan szín, amire mindenki támaszkodhatna, s ez nagy előny azoknak, akiknek egyébként nem áll túl jól a vörös és tónusai.

Idén a klasszikus színek mellett a mély rózsaszín, de még a lila is hódít, igazán nem lesz nehéz a stílusunkhoz, bőrszínünkhöz igazítani a választott rúzsokat.

Az örök klasszikussal, a tusvonallal tavasszal is párosíthatjuk az élénk rúzsokat, bár valószínűleg az évszak üdesége végett inkább a szolidabb, barnásabb színek dukálnak ezen a területen.

A legtöbb tervező natúr szem- és arcsminkhez társította a hangsúlyos ajakfestést, így egyáltalán nem tűnik majd túlzsúfoltnak az összhatás.