6 jel, hogy nem a megfelelő kozmetikai termékeket használod

Póta Szilvia
Írta: ,

Hajlamosak vagyunk kísértésbe esni az új kozmetikumok láttán, ám hiába a nagy márka és a sokat ígérő reklámok, a bőrünk nem feltétlenül reagál jól az innovatív termékekre. Nem is gondolnád, milyen gyakran megesik, hogy valaki nem a megfelelő hidratálókrémet vagy éppen arclemosót használja, melynek hatására a bőr apró figyelmeztetőjelzéseket küld. Hogy megelőzd a bajt, a most következő tünetekre érdemes odafigyelned!

Bizonyos kozmetikai termékekben található vegyszerek olykor túl erősnek bizonyulnak az érzékeny bőrűek számára, melynek hatására égő érzést tapasztalhatnak. Ha egy adott kozmetikum használata után hasonló reakció lép fel nálad, a legjobb, amit tehetsz, hogy azonnal lemosod a terméket!

Légy rendkívül elővigyázatos vásárlás során! Az érzékeny bőrűeknél olykor az anti-aging termékek okozhatnak problémát a bennük található retinoidok következtében. Ha a retinol felvitele után bőröd erősen égni kezd, konzultálj a bőrgyógyászoddal, mert lehet, hogy érdemesebb inkább egy lágyabb öregedésgátló összetevőre váltanod, mint például a C-vitamin vagy a rezveratrol!

Bár a kiütéseket sok minden kiválthatja, a probléma jelentkezhet allergiás reakcióként is bizonyos kozmetikumok hatására.

A smink- és bőrápolási termékek tartalmazhatnak allergén összetevőket, melyek általában a kozmetikum illata és általános megjelenése miatt fontosak.

Ebből adódóan bőrkiütéseket idézhetnek elő a tartósítószerek, a különböző illatanyagok, vagy akár a kozmetikumokban található akrilátok is. Ha gyakran tapasztalsz magadon ilyen tüneteket, érdemes allergiatesztet végeztetned, így tudni fogod, mely anyagokat kell elkerülnöd a jövőben.