5+1 szépségtrükk, amiket ne próbálj ki, mert tönkreteszed magad!

Írta: ,

Ugyan az internet telis tele van szuper DIY ötletekkel és különféle szépsgétrükkökkel, mégis nem árt ezeket fenntartásokkal kezelni. Persze vannak köztük olyanok, amiket bátran kipróbálhatsz, viszont néhányat érdemes lehet jó messziről elkerülni, feltéve, ha nem szeretnéd, hogy szépség katasztrófával záruljon a napod. De, hogy melyek ezek a trükkök, amiket jobb, ha sosem próbálsz ki? Mutatjuk!

Arctisztítás szódabikarbónával Kép forrása: allure.com

1/6 Arctisztítás szódabikarbónával

Bár a szódabikarbóna jó szolgálatot tehet pl. a házi fogfehérítés alkalmával – ám ott is csínján kell vele bánni – az arcod mosása során azonban inkább válassz, valami sokkal kíméletesebb megoldást.

A víz és szódabikarbóna habzó kombinációka ugyanis a szennyeződéseket leoldja, azonban ezzel együtt a bőröd felső hámrétegét is jó eséllyel felsérti, ami hosszútávon komoly problémákat okozhat a számodra.

 

Tusvonal filctollal rajzolva Kép forrása: theeverygirl.com

2/6 Tusvonal filctollal rajzolva

Nem, egész egyszerűen nem tudjuk, hogy ezt mégis ki találta ki, mert ha tudnánk, akkor nagyon szívesen elbeszélgetnénk vele a miértekről.

Bár te egészen biztosan tudod, hogy ez mekkora butaság, de sajnos az interneten futótűzként tudnak terjedni ezek a balgaságok, amiket a tini lányok nagy eséllyel készpénznek vesznek.

Pedig még elképzelni is borzalmas, hogy valaki filctottal képes lenne megközelíteni a szemét, nemde?

Szóval a lényeg, hogy ilyen butaság még csak meg se forduljon a fejedben, még akkor sem éppen kifogytál a kedvenc tusodból, mert a filc a szembe kerülve súlyos látáskárosodást okozhat.

Hajlakk az arcra Kép forrása: theneotrad.com

3/6 Hajlakk az arcra

Atyaúristen, hogy ezt mennyiszer hallottuk annak idején: csak egy kis hajlakk az arcra és fixen marad a makeup.

Viszont ennél nagyobb baklövést el sem követhetnél, hiszen, ha a hajlakkot az arcodra fújod, akkor megakadályozod, hogy a bőröd lélegezni tudjon, ami akár bőrirritációt, kipirosodást, kiütéseket is okozhat.

Vannak erre a célra kifejlesztett készítmények, amik csodálatosan fixálják a sminked, anélkül, hogy károsítanák a bőröd.

 

4/6 Citrom az arcra

Te is minden reggel megiszol egy nagy pohár citromos vizet?

Ez igazán nagyszerű, mert így az anyagcseréd garantáltan rendben van, ráadásul az is biztos, hogy a napi C-vitamin szükségleted is fedezve van.

Azonban az eszedbe se jusson, hogy a citromot az arcod közelébe viszed, ugyanis nagyon durva bőrirritációt okozhat, ráadásul nagyon ki is szárítja azt, így egyértelműen tiltólistát praktika.

Otthoni hajfestés Kép forrása: theeverygirl.com

5/6 Otthoni hajfestés

Tudjuk, ezzel sokan próbálkoztok, és persze van, hogy nem történik az égvilágon semmi baj, pláne, ha egyszínűre fested a hajad és tisztában vagy azzal, hogy melyik árnyalatot viszed fel.

Persze ilyenkor sem árt fodrásszal konzultálni, mert otthon „barkácsolni” nagyon veszélyes. Pláne, ha drasztikus hajszínmódosításra készülsz.

Ilyen esetekben ugyanis jobban jársz, ha felkeresel egy profit, mert a rutintalanságodnak súlyos következményei lehetnek.

Hiszen gondolj csak bele: nem hiába nem műt az ápolónő sem, nem igaz?

 

Citrom és cukor bőrradír Kép forrása: theeverygirl.com

6/6 Citrom és cukor bőrradír

A citrom valamiért nagyon népszerű az otthoni szépségápolási praktikák listáján, pedig egyáltalán nem olyan jó bevetni.

Mégis az egyik legismertebb otthoni szépségkevercs a citrom és a cukor kombójából készült bőrradír.

Ez a kombináció azonban nem tesz jót a bőröd felső rétegének, ugyanis a bőr természetes pH értéke sokkal magasabb, mint az olyan savas gyümölcsöké, mint a citrom, emiatt pedig a citrom levét tartalmazó peeling súlyos irritációt okozhat, ezt az irritációt a cukor hozzáadása pedig még inkább fokozza.

Inkább ne próbáld ki!