5+1 hatalmas szemöldök-baki, ami öregít

Szőke Angéla
Írta: ,
5+1 hatalmas szemöldök-baki, ami öregít

Kép forrása: unsplash

Minden nőnek van olyan fiatalkori fényképe, amire ránézve csak hitetlenül a fejét rázza, ha a szemöldökét látja. A divattal együtt a szemöldök-fazonírozás is folyamatosan változik, de vannak olyan alapvető szabályok, amik minden korban és minden esetben csak rontanak a megjelenésünkön. Bármennyire is fáj kimondani, harminc éves korunktól testünk elkezd öregedni, így ezután még jobban oda kell figyelnünk arra, hogy ezt ne hangsúlyozzunk még jobban smink- vagy divathibákkal. Az idő sajnos a szemöldökünket sem kíméli, úgyhogy kerüld el az alábbi hat szemöldök-bakit, ami idősebbnek mutat.

Régebben a vékony szemöldök volt a divat és még ma is vannak fiatalok, akik a kezdeti ügyetlenség miatt ceruzavékonyságúra szedik a szemöldöküket.

Gond akkor van, ha ezek a szőrszálak nem nőnek vissza, márpedig ez gyakran előfordul.

A ceruzavékony szemöldök viszont köztudottan öregít, így fontos, hogy egy kihegyezett szemöldök ceruzával szépen visszadúsítsuk optikailag a szőrzetünket.

 

Ezt a trendet főleg az influenszereknél figyelhetjük meg: a borotvaélesen megrajzolt, mesterien satírozott és világos púderrel műgonddal keretezett szemöldökben sok munka van és kétségtelenül művészi is az eredmény.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy jól is mutat rajtunk, sőt, a legtöbb esetben kifejezetten öregíti viselőjét.

Az indok egyszerű: több kilométerről látszik, hogy a „mű” mesterkélt, megrajzolt, azaz nem természetes.

 

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő