5 trükk a csodás szempilláért, amit minden nőnek ismernie kellene

Írta: ,

Minden nő csodás, igéző szempillákról álmodik, nem véletlenül van annyiféle csodatevő szempillaspirál és olyan népszerűek a sok D-s műszempillák. Az igazi mégis az, amikor mindenféle festék vagy műanyag nélkül is sűrűek, ívesek, dúsak a pilláid. Ehhez pedig nincs is szükség másra, csak hogy ragyogóan egészségesek legyenek. Mutatunk pár trükköt, amivel segíthetsz nekik! (X)

E-vitamin

Az E-vitamin egyébként is fontos szerepet játszik az egészség megőrzésében, de a pilláid szépségéért és erősségéért is fele. Amellett, hogy odafigyelsz a kiegyensúlyozott táplálkozásra, készíthetsz E-vitaminos házi szempillaápolót is.

Ehhez egy kis tégelyben olvassz meg egy kevés kókuszzsírt, majd ebbe nyomd bele 4-5 E-vitaminkapszula tartalmát, miután egy tűvel kiszúrtad őket. Az E-vitaminos pakolással esténként, az arctisztítás után érdemes átkenni a szempilláidat egy tiszta applikátor vagy megtisztított szempillaspirál segítségével.

Lux-Factor szempilla szérum

Léteznek olyan minőségi készítmények, amelyekkel még otthoni kavargatásra sincs szükséged, mégis biztos lehetsz a tökéletes eredményben. A Lux-Factor szempilla szérumát klinikailag és bőrgyógyászatilag is tesztelték, nem tartalmaz tartósítószereket és nem tesztelték állatokon, így minden tekintetben nyugodtan használhatod.

Használata serkenti az új pillák növekedését és lassítja a kihullásukat, így szempilláid akár 25%-kal hosszabbak lehetnek, a valóban látványos eredmény pedig már 2-4 hét alatt láthatóvá válik, és olyan bámulatos lehet, hogy akár el is felejtheted a műszempillákat vagy a szempillaspirálokat.

Egyébként korábban már teszteltük is a szérumot, itt olvashattok róla bővebben!

 

A tökéletes sminkért

Ha szempillaspirált használsz, a pilláid szinte biztosan sűrűbbnek és hosszabbnak tűnnek, de ha már úgyis a szemed körül maszatolsz, gondoskodj róla, hogy a végeredmény valóban olyan szépséges és látványos legyen, amennyire csak lehetséges.

Ehhez érdemes beszerezni egy apró, kimondottan a szempillák megigazítására szolgáló kis fésűt, és a szempillaspirál használata előtt ezzel átfésülni a pillákat. Az apró szálak így szétválnak, a festék nem ragasztja össze őket, viszont minden egyes szál teljes felületét be tudja vonni, és az eredmény sokkal természetesebb, mégis sokkal látványosabb és drámaibb lesz, ráadásul azt a bizonyos „pókláb” hatást is elkerülheted.

Forrás: VitalikRadko/depositphotos.com

A kiskanál-trükk

Unod már, hogy a tökéletes sminkedet mindig az utolsó mozdulattal rontod el, amikor az alsó pilláidat is megpróbálod kifesteni, és ehelyett a szemed alá kerül a festék? Az alsó pillák kifestése különösen azoknak okozhat nehézséget, akiknek rövidebbek itt a szempillái, ami azért különösen kellemetlen, mert valószínűleg ők érzik úgy, hogy a leginkább szükségük van a szálak kifestésére.

A megoldás az lehet, ha fogsz egy kiskanalat, és óvatosan a szemed alá nyomod úgy, hogy kifelé homorodva egy kicsit megemelje a pilláidat, amiket így könnyedén ki tudsz festeni, az esetleges elkenődés vagy fölös festék az applikátorról pedig nem a szemed alá, hanem a kiskanálra kerül.

Forrás: Licsiren/depositphotos.com

Púder az extra volumenért

Szeretsz több réteg szempillaspirált is felvinni, hogy még dúsabbnak hassanak a szálak? Akkor az első és a második réteg között egy kis ecset segítségével vigyél fel egy réteg púdert is a szempilláidra – ez lehet áttetsző púder vagy babahintőpor is.

A finom szemcsék meg fognak tapadni az első réteg festékben, a második réteg festék pedig bevonja őket, így láthatatlanná válnak, a szempilláidnak mégis textúrát és volument adnak, így sokkal drámaibbnak, sűrűbbnek, vastagabbnak fognak hatni.