5 szuper trükk a pihe-puha bőrért

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A bőr kiszáradása nagyon gyakori probléma, különösen a hideg hónapokban. Félvállról venni azonban semmiképpen sem szabad, hiszen súlyos esetekben a szárazság és a berepedezés akár fertőzésekhez is vezethet! Íme pár tanács, hogy ezt mindenképp elkerüld.

Az ápolás az alap Kép forrása: tumblr, batman70

Fontos, hogy a téli hónapokban is fokozott figyelmet fordíts a bőrápolásra természetes olajokkal és érzékeny bőrre való testápolókkal. Emellett azonban, ha száraz a bőröd, sajnos kerülnöd kell a forró fürdőt, sőt az a legjobb, ha langyos vízben gyorsan lezuhanyozol – így megelőzheted, hogy bőröd veszítsen feszességéből és megint kiszáradjon.

A radírozásról ugyanakkor nem kell lemondanod, hiszen ezzel a rutinnal eltávolítod az elhalt hámsejteket, és a használt krémek könnyebben, mélyebben fel tudnak szívódni. További extra, hogy a radírozás után még neked is egyenletes, puha lehet a bőröd. Az irritáció miatt viszont legfeljebb heti egy-két alkalommal radírozhatsz, akkor is gyengéden, finomszemcsés termékekkel.

Hogyan radírozz?

Ha a száraz bőröd nem csupán feszül és húzódik, hanem érzékeny is, így jobban jársz a természetes alapanyagokkal. Radírozáshoz dúsíthatod kristálycukorral a bőrkímélő tusfürdődet, vagy vásárolhatsz olyan szappant (pl.

Yamuna mandulamagos szappan), amibe finom szemcséket rejtettek a tökéletes eredmény érdekében, miközben kizárólag a természetes alapanyagokra koncentráltak.

Fontos, hogy míg a testedre használhatsz durvább szemcséjű radírt, addig az arcodat nem szabad ilyen megterhelésnek kitenned. Emellett is lényeges, hogy durván radíroznod nem ajánlatos: inkább haladj át gyengéden háromszor ugyanazon a területen, mit egyszer, de akkor kíméletlenül.