5 szokatlan szépítőszer a konyhából – Nem is gondolnád, mire jók!

Zabolai Margit
Írta: ,

Az, hogy a méz vagy a joghurt remek szépítőszer is, nem csak finom táplálék, mára szinte köztudott, léteznek azonban kevésbé mutatós, dekoratív vagy nagy presztízsű konyhai alapanyagok is, amelyek szintén jó szolgálatot tehetnek a mindennapi szépségápolásban. Lehet, hogy még nem hallottál róluk, de ez nem jelenti azt, hogy ne válhatnának gyorsan a kedvenceiddé!

Lila krumpli

A lila krumpli néhány éve még újdonságnak számított, a különös húsú zöldséget azonban manapság már szinte minden nagyobb áruházban be lehet szerezni.

Különlegessége abban rejlik, hogy hihetetlen mennyiségű antioxidánst tartalmaz, még a pigmentjei is az antioxidánsok termelődését segítik elő, így aztán a ráncok és az akné ellen is felveheted vele a küzdelmet.

Lereszelve bőrradírba, finomabbra reszelve pakolásba kerülhet, de néhány percnél tovább ne hagyd az arcodon.

Külön jó hír, hogy a lila krumpli főzés közben is megőrzi a benne található vitaminok és ásványi anyagok nagy részét, így mindenképpen egészséges tápláléknak is.

Indián banán

Az indián banán, vagy paw paw megjelenésében talán a mangóra hajaz legjobban, és itthon még viszonylag kevés helyen kapható, de remélhetőleg lassan bekerül a köztudatba, mert nem csak finom, de egészséges gyümölcsről van szó, aminek íze a banánéra emlékeztet, azonban annál jóval több C-vitamin van benne.

Ennek köszönhető, hogy az indiai banán igazi csodaszer a bőrödnek, elfogyasztva is jót tesz, de készíthetsz belőle arckrémet, sőt az otthon készített ajakápolódba is kerülhet belőle egy kicsi, hiszen segít hidratálni és kisimítani a bőrt, valamint az öregedési folyamatokat is lelassítja, így kifejezetten jót tesz az ajak érzékeny hámrétegének.