5 sminktipp kánikulára, hogy a forróságban se folyjon el a sminked

Zabolai Margit
Írta: ,

Ha ránk hallgatsz, a legnagyobb forróságban félreteszed a sminkecsetet, és inkább megfelelő napvédelemről és hidratálásról gondoskodsz, és hagyod lélegezni a bőrödet. De ha mégis különleges eseményre készülsz, vagy egyszerűen csak egy meleg napon is szeretnéd a megszokott make upot viselni, kövesd tippjeinket, hogy ne másszon le a festék!

A vízálló a nyerő választás

Bár nem valószínű, hogy hazafelé menet elkapna egy hóvihar, mégis érdemes nyáron a vízálló sminkek mellé tenni a voksot.

Nem csak a nyári záporok miatt, hanem azért is, mert a melegben bizony megizzadsz, a szemkörnyéken lévő festék pedig pillanatok alatt elfolyik.

A vízálló szemceruza és szempillaspirál sokkal tovább kitart, és a nap végén sem fogsz úgy kinézni velük, mint egy agyonhajszolt pandamaci.

Felejtsd el a vastag alapozót

Tedd félre a nehéz, sűrű alapozókat, mert ezek csak eltömítik most a pórusokat, beleégnek a bőrödbe, ráadásul sokkal jobban fogsz izzadni alattuk, így nem is lesznek tartósak.

Használj inkább színezett hidratálót, mindenképpen olyat, ami a napvédelemről is gondoskodik.

Nem árt, ha van nálad arctisztító kendő, amivel időnként fel tudod itatni a nedvességet az arcodról, mattításhoz pedig használhatsz könnyű púdert.

Ezzel a vészhelyzeteket is elháríthatod, és gyorsan újból tökéletessé varázsolhatod a megfáradt sminket.