5 sminkes fegyver a zsíros, fénylő bőr ellen

Nagy Rebeka
Írta: ,

Gyakran hallom zsíros bőrű lányoktól, hogy nem mernek alapozót használni, vagy úgy egyáltalán sminkelni, mert félnek, hogy még fényesebb lesz tőle az arcuk. Pedig az igazság az, hogy nekik sem kell lemondaniuk a sminkről, csupán jobban oda kell figyelniük néhány dologra. Összegyűjtöttem a legtutibb fegyvereket, melyek segítségével búcsút inthetsz a fénylő bőrnek!

Mindig használj primert!

Ha zsíros bőrtípusod van, akkor is szüksége van a bőrödnek hidratálásra és krémezésre. Ebben az esetben azonban ne közvetlenül sminkelés előtt használd az arckrémet, hanem még este, lefekvés előtt, így reggelre kellően hidratált lesz a bőröd.

A krém mellett pedig a primer legyen a legjobb barátnőd, hiszen ez a csodás termék optikailag feltölti az apróbb ráncokat, egyenletessé teszi a bőrfelszínt.

Ráadásul sokkal tartósabbá teszi az alapozódat, ami zsíros bőr esetében nagyon fontos!

Púder, púder, púder!

A púder a fényesedő bőr ellen a legjobb fegyver, hiszen mattítja a bőrfelületet.

Legyen szó kompakt vagy porpúderről, mindkettő megteszi a hatását – a por szépen beletapad a krémes alapozóba, és nem engedi elmozdulni a bőrödön.

Ecset helyett inkább puffnival vidd fel az arcodra, így sokkal tartósabb lesz, mert alaposabban „be tudod tapogatni" az anyagot a segítségével.