A kifogástalan 5 perces reggeli smink: lépésről lépésre

Kardos Julia
Írta: ,
A kifogástalan 5 perces reggeli smink: lépésről lépésre

Nem szeretek olyat ígérni, amit nem tartok be, ezért az alábbi cikk komoly előkészületeket igényelt. Kikészítettem a megálmodott termékeket és ecseteket a sminkasztalomra - ahogy azt a barátnőim és az anyukám fürdőszobájában látom – és stopperrel mértem az időt. Gondolom az senkinek sem meglepetés, hogy 5 perc nagyon-nagyon kevés idő... Többször is le kellett mosnom és újrakezdenem a folyamatot, mert a nagy lelkesedés közepette kifutottam az időből. De végül kiderült, hogy kellő rutinnal / pár nap gyakorlással 5 perc bőven elég egy „munkába menős smink” elkészítéséhez. A titok a multifunkciós termékekben rejlik, ezek tudnak a legtöbb időt spórolni nekünk. Lássuk lépésről-lépésre!

Arcápolás és alapozás egy lépésben

Korábbi írásaimból már tudjátok, hogy mennyire fontosnak tartom a bőrápolást. Nagyon sok nővel találkozom a munkám révén és látom, hogy mennyire vízhiányos az átlag nő bőre (az enyém extrán száraz).

Még azoknál is jelentkezik a vízhiány, akiknek a T-zónája könnyen kifényesedik, tehát intenzívebb az olajtermelésük. Ezzel a ténnyel azonban sokan szembe mennek és az a vágyuk, hogy minél mattabb legyen az alapozójuk.

Szerencsére már évek óta nem divat a púderes hatás, egyre inkább arra törekszünk mi sminkesek, hogy egészséges, természetes fényű bőrt varázsoljunk mindenkinek. Az én trükköm a következő: Egy palettára (lehet ez bármilyen pici tálka) csöppentek az alapozómból és a kedvenc nappali szérumomból, összekeverem az alapozó ecsetem segítségével (lásd korábbi videómban) és innen viszem fel az arcomra.

Így 1 lépésben megoldom a hidratálást és a fedést. A szemkörnyékre ne tegyetek, oda majd korrektor kerül.

Amit én használtam: Make Up For Ever – Ultra HD Invisible Cover Foundation, Kiehl’s – Daily Reviving Concentrate, MAC 130-as ecset

Korrektor a bőrhibákra és a szem alá

A szemkörnyéket sem hanyagolom el, ide is kerül hidratáló, egyszerűen az ujjbegyemmel beütögetek egy keveset. Ezután következhet a multifunkciós korrektor paletta, amiről már szintén írtam korábban.

A bal oldalon található sárgás tónusok tökéletesek a piros pattanások és a rosacea eltüntetésére, a jobb oldali rózsásak pedig a szemkörnyékre illetve májfoltokra. Én a bőrhibáimra az ujjbegyemmel szoktam felvinni és nem dolgozom el rögtön!

Általában csak akkor térek vissza rá, amikor teljesen kész a szemöldököm és a szemsminkem. A szem alatt viszont mindenképp laza szövésű, szintetikus ecsettel érdemes használni, mert sűrű, erős fedésű anyag és könnyen vakolat lehet belőle.

Amit én használtam: Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado, MAC – Studio Finish Concealer Palette, Bősz Duo Fibre korrektor ecset 7052

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!