5 meglepő ok, amiért támadnak a pattanások

Sándor Alexandra
Írta: ,
5 meglepő ok, amiért támadnak a pattanások

Már megint vörös pöttyök tarkítják az arcod, pedig rég kinőttél a tinikorból? A menstruációs cikluson és a sminkelési szokásokon kívül rengetegféle tényező befolyásolhatja a bőröd állapotát – ezekről lesz szó most.

Érzékeny vagy a samponodra

A hajápoló termékek összetevői irritálhatják a bőrödet. A tisztító hatású szulfátok és a hidratálást ígérő szilikon a pórusaidba jutva sajnos aknét okozhatnak.

A használat módjából eredően ráadásul nemcsak az arcodon, hanem akár a mellkasodon, a hátadon és a karodon is.

Különösen gyanús, ha a hajvonalad mentén a legrosszabb a helyzet – amit egy ideig leplezhetsz a tincsekkel, ám ha nem hagyod szellőzni az érintett területet, a probléma még súlyosabb lesz.

Megoldást jelenthet, ha hajmosás közben gondoskodsz róla, hogy minél kevesebb ideig álljon a hab a testeden – ezt elintézheted egy gyors öblítéssel.

Az arcodat pedig mindenképpen tisztítsd meg külön, amikor kilépsz a zuhany alól, nehogy véletlenül a samponmaradvány gondot okozzon!

A balzsamok, a hajpakolások és a formázószerek is ártalmasak lehetnek, tehát velük szintén legyél résen.

Dohányzol

Valahányszor rágyújtasz egy cigire, csökken a bőrödbe jutó oxigén mennyisége.

Ez nemcsak a rák kialakulásának kockázatát növeli az egekbe, hanem a kollagén és az elasztin szintjét is befolyásolja a hámszövetben.

A korai ráncképződés mellett egyre táguló pórusokat figyelhetsz meg, miközben a méreganyagok tömítő hatása miatt minden eddiginél több pattanásod lehet.

A nikotinfüggőknél egyébként tipikus az a fajta vegyes bőrtípus, amelyet egyszerre jellemez hámlás és pattanásosodás – csak különböző részeken.

Ahelyett, hogy a megfelelő arcápolók után kutakodnál, inkább fontold meg a leszokást. A többi szervednek is szívességet teszel vele!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!