5 hiba, amit elkövethetsz a karácsonyi smink készítésekor

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Karácsonykor különösen nagy hangsúlyt fordítunk a külsőnkre, elvégre mindannyian szeretnénk kellőképpen csinosan várni a legfontosabb eseményeket. A nagy készülődés azonban sokszor rosszul sül el, de az alábbi tippekkel kiküszöbölheted a sminkhibákat.

Kihagyod az alapozást

Akár hibátlan a bőröd, akár nem, nincs olyan felület, amit ne lehetne tökéletesíteni alapozóval.

Nem csupán az egységesség végett fontos, hogy használd ezt a lényeges terméket, a tartósság miatt is kihagyhatatlan az alapozó használata.

Természetesen az arcszínedhez igazodó tónust és jó minőségű terméket kell bevetned, mégpedig leheletvékony rétegben az optimális végeredmény érdekében.

Hiba, ha kihagyod ezt a lépést, sajnos bármilyen ügyes vagy, egyszerűen nem lesz igazán alkalmi a smink, ha legalább egy kevés alapozót nem használsz egységes látványért. 

Ne aggódj az alapozók káros hatásai miatt, manapság már igen jó minőségű, fényszűrős, hidratálós termékeket vásárolhatsz, ami nem tömíti el a pórusokat, főleg nem akkor, ha csupán alkalmanként használod őket. 

Túl hangsúlyos szem és száj

Ahogy azt megszokhattuk, az idei divat is sok mindent megenged a sminkelés területén.

Legfőbb trend az arany szemsmink és a vörös rúzs kettőse, ami valóban ünnepi viseletnek bizonyul.

Bármennyire furcsának tűnik, alapvetően nem túlzás, ha a szemeidet arannyal kiemeled, és ehhez a sminkhez élénk rúzst választasz, hiszen az arany csillogó, de bőrszínhez hasonló tónus.

Ugyanakkor nem árt vigyázni a sötét, füstös szemekhez társított rúzzsal, mert ezzel már könnyű túllőni a célon. 

Igaz, hogy manapság nem megkérdőjelezhetetlen aranyszabály, de ha csak egy pontot emelsz ki magadon a különleges esemény során, azzal egész biztosan nem lőhetsz mellé.

Ráadásul ezzel az öregítő hatást is elkerülheted, ami ugyancsak nagy előny az alkalmi smink készítése során.