5 gyönyörű, téli smink, amit neked is ki kell próbálnod az idén

Írta: ,

Az új évszakok egyben új lehetőségeket is hoznak, a tél pedig nem csak a síeléssel vagy a forralt borral jár kéz a kézben, hanem a karakteresebb, vagy éppen teljesen természetes hatású sminkekkel is. Kövesd az idei legújabb trendeket, próbáld ki az alábbi gyönyörű sminkeket, és csempéssz egy kis forróságot a hűvösebb napokba!

Metálos csillogás

1/5 Metálos csillogás

Tavaly óta sláger a metálos, fémes csillogás, ami egy visszafogott, téli sminkben legszebben talán a szemhéjon jelenhet meg.

Ha extra pigmenteket is elhelyezel a szempillák vonalában, azzal azonnal ünnepivé is varázsolhatod a sminket, ami így akár karácsonyra vagy szilveszterre is ideális, de e nélkül bulikba, vagy akár randira is bátran próbálkozhatsz vele.

Ahhoz, hogy a smink ne tűnjön túl soknak vagy közönségesnek, használj mattító alapozót és semleges, bézs színt az ajkaidra.

A fémes szín egy kevésbé csillogó változata a körmeiden is visszaköszönhet a tökéletes összhatás kedvéért.

Hűvös szépség

2/5 Hűvös szépség

A natúr sminkek mindig a tél kedvencei közé tartoznak. Egy ilyen smink alapja a tökéletes hidratáltság, hiszen a bőrödnek hamvasnak és puhának kell tűnnie.

Az ajkaidra mindenképpen valami színezett hidratálót használj rúzs vagy szájfény helyett, mert ezek csak még jobban kiszáríthatják a bőrödet. Alapozó helyett jó választás lehet egy ugyancsak színezett hidratáló.

A rózsás színű pirosítót az arccsont alatt, egészen a fül vonaláig vidd fel. Hangsúlyozd a szemöldöködet, a szempilláid vonalába viszont csak természetes árnyékot vigyél egy barna szemceruzával.

A szempilláidra mindenképpen vízálló spirált válassz, hogy a hideg vagy a hópelyhek se tegyék fáradttá a tekintetedet.

Végezetül vigyél fel egy kevés highlightert az orrod két oldalára és a szemeid tövébe a teljesen friss hatásért.

Játék az árnyékokkal

3/5 Játék az árnyékokkal

Ahogyan a friss, tiszta hatás is jó választás télire, az idei trendek szívesen játszanak a különböző árnyékokkal is.

A szemhéjtus újra a reneszánszát éli, de a divatikonok már jóval tovább merészkednek a cicaszemnél, a tusvonal hosszan elnyúlhat a szemek mellett és füstös hatással tehető még hangsúlyosabbá.

Ezt a sminket a bronzos pirosító teszi melegebbé, a bogyószínű rúzs pedig egy kis játékosságot visz az összhatásba, így az nem lesz annyira szigorú.

Tény, hogy ez egy erősebb, karakteresebb smink, ami nem mindenkinek áll jól, de érdemes egy próbát tenni vele, mert lehet, hogy az idei téli bulikban ez lesz az új kedvenced.

Csábító arany

4/5 Csábító arany

Az ünnepek nem múlhatnak el anélkül, hogy ne tegyünk említést az arany színű sminkekről, melyek természetesen az idei télen is nagy kedvencek.

A metálos trendekhez hasonlóan az arannyal játszó sminkek is kicsit elegánsabbak lettek, mondhatni minimalisták, ha lehet ezt a jelzőt egy olyan sminkre használni, amiben arany szín is szerepel.

Minden esetre a ragyogás inkább csak a szemhéj középső részében jelenjen meg, egybemosódva egy füstösebb sminkkel.

Az alapozó legyen tiszta és világos, a pirosító pedig a bőröd színéhez közeli. Ha különleges alkalomról, például a karácsonyról van szó, és belefér még egy kis csillogás, akkor az ajkaidra is kerülhet rúzs helyett szájfény.

Drámai ajkak

5/5 Drámai ajkak

A femme fatale sminkek is menetrendszerűen térnek vissza minden télen, az idei trendek jegyében pedig ezeket egyértelműen a karakteres, de bogyós színű, bársonyos rúzsok uralják.

A sötét vagy mélypiros, esetleg burgundi árnyalatok helyett most ezekkel próbálkozz, ha követni akarod a legfrissebb divatot.

Kontúrceruzát mindenképpen használj, mert egy ennyire erős rúzs csak úgy érvényesül tökéletesen, ha precízen tölti ki az ajkad vonalait, a drámai hatáshoz pedig bátran társíts füstös szemeket a karakteres rúzs mellé.