5 észrevétlen bűn, amitől problémás lehet a bőröd

Sándor Alexandra
Írta: ,

Mitesszerek, pattanások, bőrpír, hámlás és idő előtti ráncok… Tény, hogy a bőröd állapotát illetően az öröklött tényezőkön is sok múlik, mégsem lehet mindenért a genetikát okolni. A következő bakik ugyanis nagyrészt ludasak lehetnek abban, hogy szembesülsz az említett gondokkal.

Állandó telefonálgatás

Hiába mosod naponta kétszer szorgalmasan az arcod, ha akár több órán keresztül odaszorítod a koránt sem patyolattiszta mobilod.

Manapság a bőrproblémák egyik leggyakoribb oka az érintőkijelzőkön tenyésző baktériumhalmaz, illetve a készülékek esetleges nikkeltartalma, mely az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki.

Érdemes megfigyelned, hogy az akné vagy a hámlás az arcod melyik részét érinti – hiszen ha pont azt, ahol a telefonnal érintkezik, nincs több kérdés!

A megoldás, hogy rendszeres időközönként áttöröld a mobilt antibakteriális kendővel, és persze a kezedet is.

A kihangosítás vagy a headset ugyancsak szuper alternatívát jelent.

Folytonos grimaszolás

Nonverbális kommunikációd egy része nem tudatos, így talán észre sem veszed, ha túl sokat grimaszolsz.

Ha azonban extra munkával terheled az arcizmaidat, sajnos mielőbb megjelenhetnek rajtad a ráncocskák – különösen a szarkalábak.

Amellett, hogy igyekszel kontroll alatt tartani a mimikádat, számottevő óvintézkedést jelent a látásod rendbetétele.

Ha úgy érzed, szemüvegre lenne szükséged, mielőbb látogass el egy vizsgálatra, mert az olvasási nehézségek miatti hunyorgás ugyancsak árt a szemkörnyéki finom bőrnek.

Napszemüveget pedig minden évszakban viselj, elvégre kulcsfontosságú, hogy elkerüld a már említett hunyorgást, illetve megvédd az UV-sugárzástól ezt a területet!