5 életmentő szépségtrükk, ha csak 5 perced van reggel

Írta: ,

Nekünk aztán nem kell magyaráznod, milyen nehéz reggelente kidugni a lábad a takaró alól, de csak azért, mert négyszer nyomtad meg a szundit, még nem kell slamposan kinézned egész nap. Az alábbi trükkök segítenek, hogy néhány perc alatt formába hozd magadat.

Szexi konty

1/5 Szexi konty

Reménytelen, hogy most elkezdd vasalni vagy szárítani, formázni, de mégis csak kellene csinálni valamit a hajaddal.

Egy gyors fésülködés után hátul, középen válaszd ketté a hajadat, és a két copfot egyszerűen kösd össze, majd húzd meg, hogy a „csomó” a tarkódon legyen.

A hajvégeket ez után, ha elég hosszú a hajad, kösd össze még egyszer, és most is húzd meg úgy, hogy az új csomó az előző fölött legyen.

A megmaradt hajvégeket hullámcsattal tűzd a konty alá, és már készen is vagy.

Tökéletes alapok

2/5 Tökéletes alapok

A jó alapozó elrejti a bőrhibákat és kiemeli az előnyös vonalakat.

Nem kell sokáig pepecselned, elég, ha az alapozót eldolgozod az arcodon, majd beveted a következő két trükköt: a korrektort ne félkör alakban, hanem egy lefelé mutató háromszögben dolgozd el a szemed alatt és az orrod mentén, a kontúrozást pedig néhány gyors mozdulattal elintézheted, ha egy fordított hármast követsz az ecseteddel, ami a szemed fölött indul, majd bekanyarodik az arccsontodra, végül az alsó állkapcsodon tekeredik az alsó hasa.

Kevesebb, mint öt perc, mégis tökéletes smink.

Cicaszemek könnyen, gyorsan

3/5 Cicaszemek könnyen, gyorsan

Egy szexi cicaszem rögtön feldobja az egész sminkedet, de ha elrontod a kontúrvonalat, és értékes perceket veszítesz a pandaszem lemosásával, szinte biztos, hogy elkésel.

Menj biztosra, és miután belülről kifelé haladva a szemed kétharmadáig meghúztad a kontúrvonalat, fogj egy hitelkártyát, és illeszd a megfelelő szögben a szemzugodba, hogy olyan vonalban folytatódjon a szemed mellett, mint ahogyan a kontúrvonalat is szeretnéd, hogy tovább haladjon.

Ha megvan a megfelelő szög, akkor csak fogd a tust, és hosszabbítsd meg a félig már megrajzolt kontúrt. Nem hibázhatsz vele.

Tökéletes rúzs

4/5 Tökéletes rúzs

A rúzzsal gyorsan feldobhatsz egy egyszerűbb sminket is, feltéve, hogy nem kerül a fogaidra, vagy nem kenődik el.

Mindkettőt megelőzheted, ha a rúzs felvitele után egyszerűen végighúzod az ajkaidat a mutatóujjadon – mintha lekvárt nyalnál le róla.

Így azonnal megszabadulsz a fölösleges rúzstól, ami a fogadra kerülhetne.

Ez után tegyél egy vékony papír zsebkendőt az ajkaidra, és egy púderbe mártott ecsettel ütögesd kicsit meg őket.

Ez tartósabbá teszi a festéket, és a rúzs órákig a helyén marad.

Gondolkodj előre!

5/5 Gondolkodj előre!

Ha tudod, hogy nem lesz időd reggel hajat mosni, akkor már előző este tegyél egy szívességet magadnak, és permetezz száraz sampont a tincseid tövére.

Míg forgolódsz álmodban, a sampon mindenhová eljut, és sokkal jobban kifejti a hatását, így reggel frissebb fürtökkel ébredhetsz, és a frizurád még egy napig teljesen vállalható marad.