5 dolog, amit soha nem lenne szabad a szádba venned

Kovács Andrea
Írta: ,
5 dolog, amit soha nem lenne szabad a szádba venned

Kép forrása: unsplash

A kóla meg a chips nemcsak a derékbőségeden hagyhat nyomot, hanem bizony a mosolyodon is. „Az ételek és az italok már a harapás, a rágcsálás, illetve a kortyolás során is árthatnak a fogunknak, az ínyünknek, s az állkapcsunknak” – foglalta össze Jennifer Jablow New York-i fogorvos. Összegyűjtöttük tehát, melyek azok a bűnösök, amik a fúró rettegett hangjával járhatnak.

Kukorica Kép forrása: depositphotos.com

A puha, rostos szálakat tartalmazó csemege könnyen a fogad közé ragadhat. Még mielőtt örülnél a természetes fogselymezésnek, csak szólunk: ez súlyosan károsítja az ínyszöveteket.

Nem mi találtuk ki, hanem Paul Levi Jr., a Tufts Egyetem fogorvosi karának szakértője mondja. Persze, a kukoricában rengeteg értékes tápanyag van, éppen ezért nem szükséges lemondanod róla. Ám ha teheted, ne harapd, hanem vágd le a szemeket róla!

A diétás kóláról sok rosszat hallani: egyesek azt sem félnek hangoztatni, hogy hatása a drogokéval vetekszik. Persze, ez butaság.

A General Dentistry című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint azonban az italban lévő erősen savas összetevők valóban hozzájárulhatnak a fogzománc leépüléséhez, rövidtávon pedig elszíneződést okozhatnak.

Tény, hogy ez a metamfetamin típusú kábítószerekről is elmondható, tehát egy közös vonásuk azért akad…

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv