5 dolog, amit nem tudtál a ráncokról, de mindig is érdekelt

Írta: ,

Nem zavarnak, amíg nincsenek. Előszőr nem is figyelsz rájuk, csak mosolyt csalnak az arcodra és eszedbe juttatják az idő múlását. Nincs ezzel baj, ez az élet - csakhogy ezek egyre csak mélyülnek és sűrűsödnek, mígnem reggelente egy ráncos macska néz vissza rád a tükörben. Ha eljutottál arra a pontra, hogy érdekel a ránc téma, vagy még nem, de tudatosan készülsz a harmincas éveidre, a következő tényeket neked írtuk össze!

1. A dohányzás és a túlzott UV sugárzás a legnagyobb ellenség

A dohányzás drámaian gyorsítja a ráncok kialakulását. De miért és hogyan műveli ezt a bőrünkkel? Először is, a dohányzás csökkenti a vér oxigénellátását. Másodszor, szűkíti a véredényeket, megnehezítve a sejtek oxigénellátását, beleértve a bőrsejteket is. Harmadszor, a dohányzás pusztító vegyi anyagokat vezet a véráramba, amely támadja a kollagént és az elasztint, azt a két fehérjét, amelyek elengedhetetlenek a rugalmas bőr számára. A dohányzás mellékhatása tehát a fakó, ráncos és száraz bőr. 

A napsugárzás a másik mumus. Egy új kutatás szerint a látható öregedés 80%-ért az UV sugárzás felelős.

A vizsgálat szerint már 2 százalékos UV általi bőrkárosodás 3 évvel öregíti a bőrt.

A tanulmányban közel 300 nő vett részt - egyik fele napozás és szolárium imádó, másik fele "napfélő" és különösen odafigyel a fényvédelemre. Önkéntesek vizsgálták a női arcokat, és megbecsülték az életkorukat. Az eredmények egyértelműek: a ráncok és a bőr-textúra minősége 50 éves kor után jelentős különbségeket mutat, a napkeresők jóval idősebbnek tűntek valódi életkoruknál.

2. A táplálkozásod nagyban befolyásolja

Az egészséges táplálkozás nagymértékben hozzájárul a fiatalos megjelenéshez. Amikor elkezdődik az öregedési folyamat, nagyon fontos elkerülni a fehér lisztet, cukrot és telített zsírokat. Helyettük fogyasszunk napi rendszerességgel zöldségeket, gyümölcsöket, amelyek antioxidánsokban, telítetlen zsírokban és rostokban gazdagok. A napi elfogyasztott vízmennyiséget próbáljuk 2,5 literre növelni - azonnal meg fog látszani bőrünkön! Jó trükk, ha mindig teszünk magunk mellé egy finom gyümölccsel ízesített pohár vizet, így kávét sem fogunk olyan sűrűn kívánni (ami egyébként vizet von el a szervezetből). 

Bien tipp

Nem minden ráncon segít a víz és egészséges táplálkozás, ezért a belső hidratáltságunkat külsőleg is támogassuk, vagyis alkalmazunk reggel és este egy kipróbáltan hatékony ránctalanító krémet: a L'ux Factor 4D ránctalanítóját.

A krémet már kipróbáltuk és egy előző cikkünkben részletesen véleményeztük!

3. A homlokráncok látászavarokat jelenthetnek

Ha a homlokodon karakteres ráncok kezdenek megjelenni, ne csak a genetikát okold. Könnyen előfordulhat, hogy látásproblémád van. Még a legkisebb látásbeli romlás is hunyorgást, mimikai ráncokat idézhet elő. Az ismétlődő szemöldök összehúzódás és homlokmozgás az idő múlásával ráncokat okoz. Nincs azonban minden veszve, ha korrigálod a látásodat és alkalmazol egy bevált szemránckrémet, ezek teljesen elhalványulhatnak!

4. Ha így masszírozod, halványulni fognak!

Azt már biztosan tapasztaltad, hogy a testedet tornáztatásával feszesedik a bőröd, csökken a narancsbőr, rugalmasabb lesz a bőrszerkezeted. Ugyanez játszódik le, ha az arcizmaidat "tornáztatod" arcmasszázs segítségével. Mindösszesen 46 arcizmot kell megmozgatnod, de erre elég csupán néhány gyakorlat, amit beépíthetsz heti 2-3 alkalommal az arcápoló rutinodba. 

-    Az orr körüli ráncoktól úgy szabadulhatsz meg, hogy a középujjal a száj sarkaitól az orr gyökere felé felfelé simítod a bőrt. 
-    A nyakadon levő ráncokat a legkönnyebben úgy aktiválhatod, hogy tenyeredet a szemöldöködre helyezed. Nyomd felfelé a bőrt és tartsd néhány másodpercig. A homlok felemeléséhez, enyhe nyomással masszírozd a bőrt az árnyékból az orr gyökere felé. 

A pihentető masszázs után kezeld a bőrt a L'ux Factor ránctalanító krémmel, amely tovább biztosítja rugalmasságát és vitalitását.

5. A kulcs a ránctalanításban a hialuron - de ebből is sokféle van!

A hialuronsav lényegében egyféle poliszacharid (egyfajta cukor), amely bőrszövetünk 50 százalékát teszi ki - normál esetben. Ez a bőr extracelluláris mátrixának fő összetevője, vagyis a keret, amelyben a bőrsejtek ülnek. Nagyon fontos szerepet játszik a víz megőrzésében is, hiszen egyetlen molekulája képes a súlyának 1000-szeres vízmennyiséget megtartani.

A leghatékonyabb ránctalanító krémekből tehát nem hiányozhat a jó minőségű hialuronsav sem.  A kínai behozatalból származó általános hialuron nem mindig tesztelt klinikailag, és az optimális eredmény elérése érdekében sem tesztelték. Szerencsére a L'ux Factor 4D Hyaluron ránctalanító krémben európai származású, 100%-os természetes hialuron van. A káros mellékhatások nélküli, európai származású hialuron hosszú távon biztosítja a sima és fiatalos bőr megjelenését és javítja a bőr struktúráját.

Kipróbálnád a L'ux Factor 4D ránctalanító krémet? Van egy kuponkódunk Neked, amivel 10%-al olcsóbban megvásárolhatod: BIEN10. 
Vásárlás itt!